![]() |
Realtek HD Audio - zniekształcony dźwięk - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Realtek HD Audio - zniekształcony dźwięk (/realtek-hd-audio-znieksztalcony-dzwiek-28245-t) |
Realtek HD Audio - zniekształcony dźwięk - Jst - 14.11.2012 22:47 Witajcie, to mój pierwszy post, więc od razu mówię, że przeszukałam cały internet, ale nie znalazłam odpowiedzi na mój problem. Chodzi mianowicie o to, że na moim laptopie mam zniekształcony dźwięk - coś jakby pogłos, szumy, ciężko to określić. Gdy np. odpalam jakiś film, to zupełnie nic nie da się zrozumieć. Co ciekawe - gdy włączam filmik na youtube zniekształcenia nadal są, ale w mniejszym stopniu. Nie grzebałam w ustawieniach dźwięku, problem pojawił się dosłownie nagle. Próbowałam zrobić coś w opcjach Realtek i w menadżerze urządzeń, niestety bez skutku. RE: Realtek HD Audio - zniekształcony dźwięk - peciaq - 15.11.2012 00:01 Podaj model laptopa, zaczniemy od tego że znajdę ci odpowiednie sterowniki dla twojego sprzętu. RE: Realtek HD Audio - zniekształcony dźwięk - Jst - 15.11.2012 10:50 Amilo Fujitsu Siemens. Zapomniałam dopisać - jeśli używam wbudowanych głośników to problemu nie ma. Dźwięk się zniekształca, gdy korzystam z innych głośników, albo słuchawek. Ok, byłam właśnie w sklepie i już wszystko działa, problem nie był tak straszny, jak strasznie brzmiał ten dźwięk. ![]() Mam jeszcze tylko małe pytanie - wie ktoś jak przywrócić w realtek zakładkę Digital Output? Niechcący ją wyłączyłam... |