Rozpoznanie dźwiękowego raportu BIOS i naprawa problemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozpoznanie dźwiękowego raportu BIOS i naprawa problemu (/rozpoznanie-dzwiekowego-raportu-bios-i-naprawa-problemu-28186-t) |
Rozpoznanie dźwiękowego raportu BIOS i naprawa problemu - PrzeMIX - 12.11.2012 17:08 Witam mam pewien problem z "komputerem" nie podam dokładnie z czym bo nie wiem dokładnie co mu jest. Włączyłem komputer i wyskoczył mi komunikat o problemie ze startem Windowsa system probował sam to naprawić i coś niby zrobił bo po 2 próbach komputer wystartował ale i tak jest coś zle i tu pytanie do was co to może być: Mam dziwny dzwięk biosu przy uruchamianiu systemu. Podczas włączania zawsze wyskakiwała mi podłoga migajaca a pozniej rozpoczynał sie rozruch teraz ta podłoga schodzi 3 poziomy nizej pomiga i dopiero system sie włącza (nie wiem czy to ma cos wspolnego ale opisuje wszystko) System sie ładuje wyskakuje okno Welcome ktore tez sie strasznie długo ładuje. Gdy klikne przy uruchamianiu F8 (to co sie wybiera tryb awaryjny itp) mam opcje repair system czy cos takiego nie pamietam dokładnie ale to nic nie daje Moj bios to jezeli sie nie myle cmos (bynajmniej tak pisze gdy wchodze w bios bo co dziwne everset nie wykrywa biosu pisze "nieznane" System Windows 7 64 bity Oto nagrany dzwięk biosu: http://www6.zippyshare.com/v/20306201/file.html Wnioskuje po tym co znalazłem w internecie ze jest to sekwencja: 1,1,2 - błąd procesora lub problem z socketem na płycie Nie jestem pewien tak więc czy dobrze myśle i jak moge naprawić ten błąd? RE: Rozpoznanie dźwiękowego raportu BIOS i naprawa problemu - thermalfake - 13.11.2012 23:41 To na pewno w tym materiale nie jest odgłos wydany przez tzw pc speaker z biosu. Słychać w tle dźwięki pochodzące z frontowego panelu sterowania. Proszę o dokładną konfigurację systemu. Wykonaj diagnostykę dysku i pamięci ram (poszukaj na forum jak). Przeczyść komputer w środku bo może jakiś czujnik wskazuje za dużą temperaturę i dlatego popiskuje. Cytat:Podczas włączania zawsze wyskakiwała mi podłoga migajaca a pozniej rozpoczynał sie rozruch teraz ta podłoga schodzi 3 poziomy nizej pomiga i dopiero system sie włącza Nie mam pojęcia o co Ci w tym zdaniu chodzi. |