Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Karta dźwiękowa i tylni panel audio - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Karta dźwiękowa i tylni panel audio (/karta-dzwiekowa-i-tylni-panel-audio-2818-t)

Karta dźwiękowa i tylni panel audio - Masteq - 02.12.2009 18:23

Witam. Mam pewien problem z tylnim panelem audio w win7. Bowiem mam podłączone głośniki z tyłu, chciałbym podłączyć też tam słuchawki, ale po podłączeniu nic nie słychać. Chciałbym zrobić tak, że mam podłączone i słuchawki i głośniki na raz, i żeby to wszystko na raz działało.. W Raltek HD audio pokazuje podłączone coś do tylniego panelu, ale windows już tego nie wykrywa. Jest jakaś możliwość zrobienia tego aby działało? Podłączenie słuchawek w panel przedni odpada, nie działa wogóle Zadowolony dodam też, że słuchawki działają tylko na jednym wejściu, na innych już nie.. Wcześniej jeszcze na XP działały wszystkie wejścia, tu już nie. Jakieś rady?

RE: Karta dźwiękowa i tylni panel audio - Nostromo - 02.12.2009 19:19

Witaj , teraz widzę jasno , masz głośniki , których nie widać w Menedżeże .
Na karcie >dźwięk< obrazek z prawej strony ->klik lewy przycisk myszy na głośniki ,
na dole pojawi się >Ustaw domyślne<klik lewy przycisk myszy i w tym momencie głośniki staną się aktywne
spróbój i daj znać
Pozdrawiam...
Sorry kolego , powyższa odpowiedź nie jest przeznaczona dla Ciebie , omyłkowo wysłana tu
Pozdrawiam...

RE: Karta dźwiękowa i tylni panel audio - Masteq - 02.12.2009 19:48

w tym problem, że mam podłączone głośniki, i one działają. Chce podłączyć słuchawki żeby działały w tym samym momencie co te głośniki i tak jak piszesz nie idzie..