Karta dźwiękowa brak dzwięku - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Karta dźwiękowa brak dzwięku (/karta-dzwiekowa-brak-dzwieku-2805-t) |
Karta dźwiękowa brak dzwięku - Ejsio - 02.12.2009 07:47 Mam problem z kartą dźwiękową. Wczoraj przywiozłem kompa z naprawy i nie działa mi dźwięk. Przed uszkodzeniem działał normalnie, ale oddałem kompa do gościa i wymienił mi zasilacz bo powiedział że się spalił. Jak rozkręcę obudowę to wszystko jest podłączone tak jak ma być. Sterowniki do karty mam najnowsze. Karta w BIOSie jest włączona. Tylko dziwi mnie jedno. Jak włączę muzykę w WMP to gra (w WMP takk ale w głośnikach nie) i nie wyskakują żadne errory że nie ma karty dźw. W panelu Reateka wszystko jest ok, tylko że karta nie widzi kabla od wieży i od słuchawek. Wpiąłem wszystko tak jak zawsze i nic. W Panelu sterowania pisze że głośniki nie podłączone ale one są podłączone! Wieża i słuchawki są dobre bo na laptopie działają normalnie. Daje Wam jeszcze screena: Za pomoc ++++++++. RE: Karta dźwiękowa brak dzwięku - Nostromo - 02.12.2009 14:43 w Menedżer Realtek HD Audio przełącz urządzenie domyślne z Realtek Digital Output na Głośniki , tak mam u siebie i wszystko gra , daj znać jak poszło... Pozdrawiam... pomógł , nie pomógł >>>próbował RE: Karta dźwiękowa brak dzwięku - Ejsio - 02.12.2009 15:38 No właśnie nie da się przełączyć na domyślne bo pisze, że nie ma podłączonych głośników. Problem jest w tym, że karta nie czyta kabla od wieży. RE: Karta dźwiękowa brak dzwięku - Nostromo - 02.12.2009 19:25 Witaj , teraz widzę jasno , masz głośniki , których nie widać w Menedżeże . Na karcie >dźwięk< obrazek z prawej strony ->klik lewy przycisk myszy na głośniki , na dole pojawi się >Ustaw domyślne<klik lewy przycisk myszy i w tym momencie głośniki staną się aktywne spróbój i daj znać Pozdrawiam... RE: Karta dźwiękowa brak dzwięku - Ejsio - 02.12.2009 20:39 Już tego próbowałem ale tak jak pisałem nie da się ustawić głośników jako domyślne bo pisze, że nie ma ich podpiętych. A są podpięte. Z resztą ten temat chyba nie ma już znaczenia bo zamówiłem dzisiaj na allegro nową kartę dźwiękową. Ale jak będę miał jeszcze jakieś problemy to napisze. RE: Karta dźwiękowa brak dzwięku - monsterg - 02.01.2010 11:58 Mam identyczny problem z nowo zainstalowaną Windows 7. Nie podłączone głośniki. Na drugiej partycji XP działa normalnie. Miałem kiedyś 7 beta wersje i normalnie dźwięk działał. Ktoś ma pomysł? |