DHCP włączony i wyłączony równocześnie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: DHCP włączony i wyłączony równocześnie (/dhcp-wlaczony-i-wylaczony-rownoczesnie-28042-t) |
DHCP włączony i wyłączony równocześnie - gerg0sz - 07.11.2012 22:19 Witam, od dzisiaj jestem szczęśliwym (albo i nie) posiadaczem Win7 i laptopa Lenovo z580. System instalowałem świeży z płyty. Mam problem z podłączeniem internetu (przez kabel) do w/w laptopa. Znany już problem z niezidentyfikowaną siecią ale grzebiąc troche znalazłem dziwną rzecz otóż w usługach serwer DHCP mam właczony natomiast w CMD po wypisaniu ipconfig /all Przy sieci istnieje komunikat że DHCP jest wyłączone. na dowód zamieszczam log z cmd i ss: Konfiguracja IP systemu Windows Kod: Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : forteca Jakieś pomysły i rady co może być nie tak i co zmienić? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. |