![]() |
Problem z uruchomieniem systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Problem z uruchomieniem systemu (/problem-z-uruchomieniem-systemu-28040-t) |
Problem z uruchomieniem systemu - Macintosh - 07.11.2012 19:19 Witam. Przejdę od razu do rzeczy. Komputer nie chce uruchomić systemu, prawdopodobnie nie widzi go na dysku. Po uruchomieniu, przy ostatniej "stronie" biosu jest napisane: "operating system missing", coś takiego. Przy włożeniu płytki z Linuxa oraz uruchomieniu podglądu systemu, dysk działa oraz żadne pliki nie zostały usunięte. Wczoraj jeszcze wszystko działało. Przepraszam jeżeli piszę w nieodpowiednim dziale, nie mam pomysłu do czego można te pytanie zaliczyć. RE: Problem z uruchomieniem systemu. - peciaq - 08.11.2012 02:00 Czy zmieniałeś jakiś sprzęt, np. płytę główną czy procesor? A może podłączasz dysk do innego komputera niż ten, w którym dysk się znajdował w momencie instalacji systemu? RE: Problem z uruchomieniem systemu. - Macintosh - 08.11.2012 08:10 (08.11.2012 02:00)peciaq napisał(a): Czy zmieniałeś jakiś sprzęt, np. płytę główną czy procesor? A może podłączasz dysk do innego komputera niż ten, w którym dysk się znajdował w momencie instalacji systemu? Dziękuję za odpowiedź. Tak, podłączyłem drugi dysk. Przez parę dni nie było żadnych problemów. W biosie nic nie zmieniałem. Zainstalowałem wczoraj na innej partycji Windowsa XP. W zarządzaniu dyskami partycja, na której zainstalowany jest Windows 7 (właśnie on nie chce mi się uruchomić) jest oznaczona jako systemowa. RE: Problem z uruchomieniem systemu. - thermalfake - 09.11.2012 22:48 (08.11.2012 08:10)Macintosh napisał(a): Zainstalowałem wczoraj na innej partycji Windowsa XP. W zarządzaniu dyskami partycja, na której zainstalowany jest Windows 7 (właśnie on nie chce mi się uruchomić) jest oznaczona jako systemowa. Tym sposobem nadpisałeś rekord rozruchowy na dysku. Teraz nośnik z Win 7 w łapki, uruchomić go, wcisnąć Napraw komputer niech sobie przywróci ![]() ![]() |