Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Czarny ekran, biały kursor, system nie włącza się - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Czarny ekran, biały kursor, system nie włącza się (/czarny-ekran-bialy-kursor-system-nie-wlacza-sie-27945-t)

Czarny ekran, biały kursor, system nie włącza się - toratoratora - 04.11.2012 11:32

Witam, zaznaczę od razu, że na komputerach się nie znam, ale bardzo potrzebuję pomocy.
Otóż używam na codzień netbooka samsung n145-jp02 z zainstalowanym systemem Windows 7 starter.
Komputer przy każdym uprzednim włączaniu wymuszał na mnie instalowanie coraz to nowszych aktualizacji systemu, zwykle to olewałam, natomiast ostatnim razem zdecydowałam się jednak to uczynić. Trwało to dość długo - 41 aktualizacji, system zrestartowal się, sprawdził błędy, żadnych uszkodzonych sektorów. Zrestartował się ponownie i nagle... Widze czarny ekran z białym kursorem, którym mogę poruszać. Żadne skróty klawiszowe nie działają, próbowałam również w trybie awaryjnym - nic. Proszę, niech mi ktoś pomoże, żeby obyło sie bez formatowania.

RE: Czarny ekran, biały kursor, system nie włącza się - thermalfake - 04.11.2012 14:14

[Obrazek: rozruchg.jpg]

W zasadzie ciemno to widzę. Jak nie podoła wtedy skorzystać z jakiegokolwiek distro systemu ratunkowego i pozgrywać pliki z partycji systemowej. Potem przywrócić system klawiszem F9 podczas startu.