Dzielenie dysku na partycje - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Dzielenie dysku na partycje (/dzielenie-dysku-na-partycje-27921-t) |
Dzielenie dysku na partycje - pawel72 - 03.11.2012 11:11 Witam. Mam duży problem z podzieleniem dysku C który jest dyskiem systemowym i za nic nie chce się zmniejszyć czy też podzielić. Przeglądałem już różne fora i posty na nich i w każdym przypadku jest to banalnie proste ale u mnie niestety nie lub dla mnie nie (choć za każdym razem staram się robić to co ktoś zaleca). Nie jestem może zbyt lotny w tych sprawach ale czytać umiem i wszystkie zalecenia odnośnie tego podziału stosuję i nic. Dysk ma pojemności 298GB , wolnego miejsca jest 242GB . Proszę pomóżcie . RE: Dzielenie dysku na partycje - peciaq - 03.11.2012 12:01 Zarządzanie dyskami -> PPM na C: -> Zmniejsz wolumin. U mnie wyszło coś takiego: Próbowałeś w ten sposób? RE: Dzielenie dysku na partycje - thermalfake - 03.11.2012 18:51 Pokaż zrzut z zarządzania dyskami (diskmgmt.msc). Każdy przypadek należy rozpatrywać z osobna. Nie wiem ile masz partycji i jakich typów., czy jest partycja recovery itp. Piszę to po to aby uniknąć sytuacji w której kreator nieumyślnie przekonwertuje partycje na GPT. |