Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty (/reinstalacja-win7-z-kodem-ale-bez-plyty-27863-t)

Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty - groszkin - 01.11.2012 08:58

Witam,

mam laptopa z oryginalnym win7 (klucz na naklejce na kompie) Uzywam juz jakos 3 lata i musze zainsatalowac swieza kopie bo mam nasmiecone. Nie robilem backupu ani nie mam zadnej plyty z windowsem. Nie chce sciagac jakiegos pirata z torrentow, zeby instalowac i wpisywac swoj kod bo mam wrazenie, ze to nie jest dobra metoda, byc moze sie myle. Co polecacie tutaj zrobic?

Moze moj pomysl jest zly i nie ma potrzeby formatowania i instalowania swiezego Windowsa, co wtedy powinienem zrobic?

Idea jest taka, ze chce zajac sie obrobka wideo i chce zeby komputer byl w jak najlepszym stanie. Juz teraz dosc dlugo odpala mi sie system.

Dzieki i pozdrawiam

RE: Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty - thermalfake - 01.11.2012 10:11

To zależy czy wyczyściłeś system ze śmieci producenta i czy nie usunąłeś przypadkiem partycji odzyskiwania.
Jeśli nie to wykonaj nośnik recovery z dedykowanej aplikacji a potem zrób przywracanie z tej płyty (uprzednio robiąc archiwizację). Można też przywracać bezpośrednio z dysku uruchamiając sekwencję odzyskiwania zaraz po rozruchu lapka. Są dwa minusy - musisz mieć fabryczny mbr czyli nie instalowany system niefabryczny oraz nie uszkodzoną/usuniętą partycję. Więc dla bezpieczeństwa zrób najpierw nośnik. Takie odświeżenie dobrze mu zrobi a przy okazji wykonasz kopię od której nie uciekniesz gdyż prędzej czy później i tak Cię to dopadnie. Nie podałeś co to za lapek więc na razie informacje ogólnikowe.

RE: Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty - groszkin - 01.11.2012 10:40

Asus k70 IO

RE: Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty - thermalfake - 01.11.2012 11:09

Przywracanie
http://www.youtube.com/watch?v=HQQLpZR6ADU

Program do wypalania Asus AI Recovery Burner, jest widoczny pod koniec materiału. Jak będziesz przywracał system zwróć uwagę jaki typ przywracania chcesz wykonać - omówione w 1:20.

RE: Reinstalacja Win7 z kodem, ale bez plyty - groszkin - 01.11.2012 19:27

Status ekspert zasluzenie :=) dzieki za pomoc