![]() |
Problem z klawiaturą i myszką USB w Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Problem z klawiaturą i myszką USB w Windows 7 (/problem-z-klawiatura-i-myszka-usb-w-windows-7-27844-t) |
Problem z klawiaturą i myszką USB w Windows 7 - semar - 31.10.2012 12:59 Mam następujący problem: Od pewnego czasu nie działa mi prawidłowo klawiatura i myszka podłączone do USB (Microsoft wireless media desktop 1000) tzn. działają czasem przez chwilkę po włączeniu a potem mysz nie reaguje i klawisze funkcyjne klawiatury przestają działać. Próbowałem już odinstalowywać i instalować na nowo sterowniki, odinstalowywać koncentrator USB, usuwałem ukryte urządzenia, usunąłem dodatek SP1, wyłączałem z prądu na 5 min, w końcu zainstalowałem na nowo win7 z płyty (aktualizacja systemu, nie uruchamiałem kompa z płyty cd) i NIC! Działa mi tylko stara klawiatura i myszka na PS/2. Dodam, że klawiatura jest sprawna, na innym komputerze działa bez zarzutu, co ciekawe również na win7 i to z SP1. Nadal coś blokuje mi mysz i klawisze funkcyjne klawiatury, inne urządzenia na USB działają prawidłowo. Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc. RE: Problem z klawiaturą i myszką USB w Windows 7 - peciaq - 09.11.2012 13:52 Czy to jest laptop czy PC? RE: Problem z klawiaturą i myszką USB w Windows 7 - semar - 09.11.2012 23:53 PC, może problemem jest nie najnowsza płyta główna Asusa M2N4? RE: Problem z klawiaturą i myszką USB w Windows 7 - thermalfake - 11.11.2012 22:06 Dla świętego spokoju zobacz w biosie czy ma ona opcje mouse/keyboard usb [enable/disable] Jeśli jest nowszy bios zrób jego aktualizację. |