![]() |
Uprawnienia dla standardowego użytkownika - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Uprawnienia dla standardowego użytkownika (/uprawnienia-dla-standardowego-uzytkownika-27797-t) |
Uprawnienia dla standardowego użytkownika - Kicek76 - 29.10.2012 16:49 Witam Mam zainstalowany Win 7 Pro 32 bit. Nie mam ochoty na to żeby ktokolwiek poza mną instalował cokolwiek na tym komputerze. Jedyne co może robić to przegrywać pewne pliki na pendriva lub przenośny dysk. Jest jednak mały problem. Mianowicie laptop jest używany do obsługi kamer a oprogramowanie sterujące musi być odpalane z uprawnieniami administratora (inaczej interfejs GiGEthernet od kamer nie działa i nie widać kamer). W związku z tym mam pytanie jak zrobić, że użytkownik standardowy miał takie same prawa jak konto "guest" plus mógł uruchamiać ten program jako administrator i dodatkowo przegrywać pliki obrazów z kamery na pendriva. za cholerę nie mogę sobie z tym poradzić. Z góry dziękuje za pomoc D. Edit. Oczywiście podanie temu użytkownikowi hasła nie wchodzi w grę :-) RE: Uprawnienia dla standardowego użytkownika - Kicek76 - 03.11.2012 16:35 Poprawiony. Czy ktoś zna rozwiązanie mojego problemu? |