Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nie otwierają się okna Bibliotek - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Nie otwierają się okna Bibliotek (/nie-otwieraja-sie-okna-bibliotek-27788-t)

Nie otwierają się okna Bibliotek - jurekw - 29.10.2012 10:35

Witam!

Mam następujący kłopot:
Otwieram Windows Explorera, klikam w panelu bocznym na Biblioteki, wybieram np. Dokumenty i nic się nie dzieje. Tak samo jest, gdy chcę otworzyć Dokumenty (czy Obrazy, Muzyka) z Menu Start. Brak jakiejkolwiek reakcji, komunikatu. Wybrane foldery otwieram poprzez eksplorację dysku twardego (z explorera kolejno c:, Użytkownicy, itd.). Próbowałem zmieniać różne parametry w "Opcjach folderów...", użyłem również "Przywróć domyślne", ale nic to nie dało.

Proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam

RE: Nie otwierają się okna Bibliotek - peciaq - 29.10.2012 12:25

Nie wiem czy się tu nie mylę, ale nie jest za to przypadkiem odpowiedzialna funkcja indeksowania? Może masz ją wyłączoną?

RE: Nie otwierają się okna Bibliotek - jurekw - 29.10.2012 13:24

W którym miejscu mam tego szukać? Bo jeśli chodzi o Opcje indeksowania w Panelu sterowania, to raczej nie to.

RE: Nie otwierają się okna Bibliotek - thermalfake - 29.10.2012 14:52

Funkcja indeksowania może być wyłączona, ja mam tak u siebie.

RE: Nie otwierają się okna Bibliotek - jurekw - 06.11.2012 19:56

(29.10.2012 14:52)thermalfake napisał(a):  Funkcja indeksowania może być wyłączona, ja mam tak u siebie.

Mam to rozumieć tak, że masz wyłączone indeksowanie i nie otwierają się okna bibliotek, czy, że wyłączone indeksowanie nie ma żadnego wpływu na ich otwieranie?

Gdzie się włącza/wyłącza to indeksowanie?

Pozdrawiam

RE: Nie otwierają się okna Bibliotek - thermalfake - 06.11.2012 21:37

Mam wyłączoną indeksację i się otwierają foldery co wynika jednoznacznie z tego co napisałem.
Z problemem nie pomogę.