Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Udostępniona drukarka nie drukuje - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Udostępniona drukarka nie drukuje (/udostepniona-drukarka-nie-drukuje-27777-t)

Udostępniona drukarka nie drukuje - rglbuk - 28.10.2012 20:51

Witam,
Dwa komputery: jeden to stacjonarny z XP (do niego poldaczona drukarka) i drugi laptop z Win 7 pro. Oba komputery korzystają z routera (stacjonarny za pomocą kabla, laptop bezprzewodowo). Ustawiłem tą samą grupę roboczą. W XP widze laptopa, na laptopie widzę swoj komputer ( w sekcji "coś multimedialne" -nie mam tego przed oczami ). Drukarka zainstalowana poprawnie na laptopie widać w drukarkach itd ale nie chce drukować. Znaczy po kliknięciu pokazuje ze drukuje ale ostatecznie jakby sygnał do drukarki nie dociera. Jak w innych tematach kazaliście: na laptopie wylaczylem ochrone haslem przy udostępnianiu, a "gościa" z odmowy dostępu do komputera usuwac nie musiałem bo już go tam nie było. Stacjonarny przy probach z drukarką nei miał zainstalowanego zadnego antywira a firewall był wylaczony. Na laptopie firewalla wylaczyłem na stałe a norton był wyłaczany okresowo na 1 godz.
Dodam tylko że kiedyś udostępniłem między dwoma XP tą drukarkę i śmigało przyjemnie.
Drukarka: F735 zainstalowana na laptopie także pod USB.

Macie jakieś pomysły/rady co zrobić zeby było dobrze ?

pozdrawiam

RE: Udostępniona drukarka nie drukuje - łoli - 29.10.2012 10:22

http://windows7forum.pl/udostepnianie-drukarki-windows-7-26973-t i wez w laptopie sprubuj wydrukowac cos jesli masz tusz tylko musi byc właczona drukarkai wejdz w siec wyswietl drukarki zdalne i prawym wez udostepnianie i udostepnij w sieciUśmiechnięty

RE: Udostępniona drukarka nie drukuje - rglbuk - 29.10.2012 18:26

Screeny z obydwu komputerów z uruchom ipconfig /all

1. komp stacjonarny (XP, drukarka kablem podlaczona)
[attachment=4848]

2. laptop (wifi,)
[attachment=4849]
[attachment=4850]

RE: Udostępniona drukarka nie drukuje - rglbuk - 01.11.2012 09:46

Udzieli ktoś jakichś wskazówek nim temat spadnie w dół i nawet archeolodzy go nie znajdą ? Uśmiechnięty