![]() |
Przegrzewająca się karta graficzna? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Przegrzewająca się karta graficzna? (/przegrzewajaca-sie-karta-graficzna-27723-t) |
Przegrzewająca się karta graficzna? - Ronaldinho261 - 27.10.2012 09:21 Witam. Jakiś czas temu spaliła mi się grafika. Czekałem 3 mies na gwarancji zanim dostane ją spowrotem. I nie dostałem do tej pory. Sklep zaproponował mi inną kartę a tamtą sprzeda gdy wróci. Tamta była to GeForce 240 a teraz mam GeForce 440. I zaczęły się problemy. Pierwsze przegrzewał się procek ( przy gżę dochodził nawet do 90 stopni.) Więc kupiłem paste. Problem zniknął procek się nie przegrzewa. Ale jednak problem dalej pozostał ( po 10-20 min. pojawiał się czarny ekran i takie harczenie w głośnikach.) Teraz również tak jest próbowałęm na dwóch grach (Fifa 13 ETS2). Moje parametry kompa: -Windows 7 -Amd athlon x3 450 -4 gb ddr3 good ram 2x 2gb. -HDD WD 640 gb. SATA II - Asus GT440 1GB GDDR5 822 mhz overlocked directx 11 -LOGIC 500W. (zasilacz) _____________________________ I moje pytanie brzmi: Jak pozbyć się tego problemu ? Wyszysczenie komputera też nic nie dało. RE: Przegrzewająca się karta graficzna? - thermalfake - 27.10.2012 10:00 To nie jest problem sprzętowy. Kilka osób opisywało identyczne problemy z różnymi grami. Odnośnie Fify 13 dużo informacji masz tu -> http://guide4games.com/index.php/fixes/2432 Żeby dowiedzieć się czy grafika się przegrzewa odpal Furmarka (opis w faq). RE: Przegrzewająca się karta graficzna? - Ronaldinho261 - 27.10.2012 10:09 Sprawdzałem temperatury. Przy normalnym urzytkowaniu (tylko internet). Temperatury: CPU 36 GPU 30-40 (większa gdy leci jakiś filmik na youtube.) HD0 37. Natomiast w czasie gry: Cpu około 45 GPU 60-70 _______________________ Właśnie przed chwilą gdy włączyłem kompa pojawił się czarny ekran ( No signal) przy użytkowaniu tylko internetu. RE: Przegrzewająca się karta graficzna? - thermalfake - 27.10.2012 16:12 Temperatury w normie. Hmm skoro zaczyna się to dziać w różnych nieprzewidzianych momentach mogę obstawiać złącze PCI-E na płycie głównej, nie bez powodu tamta grafika się spaliła, takie grafiki nie mają osobnego zasilania z zasilacza tylko przez slot do mocy 75W RE: Przegrzewająca się karta graficzna? - Ronaldinho261 - 27.10.2012 23:22 To jeszcze raz ja. ![]() ![]() ![]() |