![]() |
uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U (/utorrent-i-lacze-upc-5mb-s-przy-routerze-twg850-4u-2763-t) |
uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - com123 - 29.11.2009 19:28 Co może być powodem niskiego transferu w uTorrencie? - porty przekierowane (port 63109) i przy sprawdzaniu w programie ok - globalny limit pobierania ustawiony na 0 (bez ograniczeń) - liczba seedów powyżej 5000 peerów powyżej 8000 - prędkość wysyłania ustawiona na 24kb/s - maksymalna całkowita liczba połączeń 500 - liczba slotów wysyłana na torrent 8 Ogólnie wszystko wydaję się działać sprawnie, a jednak pobieranie na poziomie 20-30kb/s przy łączu 5Mb/s i ustawieniach takich jak powyżej...nigdy nie miałem z tym problemów, aż przyszedł technik z UPC i mi założył ten router na internet bezprzewodowy...ze stacjonarnym normalnie po kablu się łącze (wifi do laptopa). Z przeglądarki ściąga nawet do 900kb/s a przy torrencie coś blokuje, ale nie wiem co? Dodam że przy poprzednim routerze (normalnym tylko na LAN; nie pamiętam dokładnej nazwy modelu) uTorrent ściągał 500-600kb/s Jeśli macie jakieś pomysły proszę o pomoc. RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - FICU - 12.12.2009 20:14 A czy dodałeś Utorrent do wyjątków w Zaporze? RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - mlody_d - 12.12.2009 23:02 Z tego co wiem o sieciach torrent to prędkość pobierania zależy od szybkości łącza osoby, która udostępnia ten plik. Więc często może być ona bardzo niska ![]() RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - HrabiaHodon - 13.12.2009 21:23 Jaki masz teraz router? Podaj nazwę i model. Pozdrawiam, RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - slawektor - 13.12.2009 21:54 Dobrze jest też w ustawieniach µTorrenta protokół bit BitTorrent, ustawić szyfrowanie na włączone. RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - Lalik - 14.12.2009 09:27 Ja miałam podbny problem, mianowicie wyglądało to tak internet upc 30Mb/s ruter Nedgara Utorent dobrze skonfigurowany, dodane wyjatki do zapory wyłaczony firewall na ruterze a transfery niskie ![]() ![]() RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - Nostromo - 14.12.2009 14:24 ![]() jaką ikonkę masz na dolnym pasku, zielona jest OK, pousuwaj trackery z którymi jest problem, aktywnie odmawiają połączenia(0 seedów, 0 peerów )najczęściej jest to the pirat bay bywają inne), zostaw tylko te, które się połączyły. Jeżeli ikonka jest pomarańczowa to masz raczej problem z konfiguracją ochrony dostępowej(w ruterze lub antywirus), Lalik o tym pisze wcześniej . U mnie to pomaga. Pozdrawiam... RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - Lalik - 14.12.2009 20:03 Co do ikonki ja miałam zieloną, własnie w tym sek dlatego tak długo do tego nie mogłam dojść, jeszcze raz podkreśle miałam ikonkę zieloną i brak połaczeń przychodzących ![]() RE: uTorrent i łącze UPC 5Mb/s przy Routerze TWG850-4U - noname997 - 14.12.2009 20:57 No jest zielona i to jest wina UPnP, które nie jest aktywowane. Możesz mieć zieloną ikonke i niby ok ale UPC blokuje transfer.W XP automatycznie to bylo włączone. w viscie to sią zmieniało: panel sterowania/sieć i internet/centrum sieci i udostepnienia/ i pierwsza opcja Network discovery. W Win 7 jak jest?Ktoś wie? OK rozwiązałem problem. U mnie pomógł taki sposób: wchodzimy: panel sterowania\system i zabezpieczenia\narzędzia administracyjne\zapora systemu windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi\po lewej str. reguły przychodzące i wychodzące i w kazdej z tych zakładek każdy wpis co ma w nazwie UPnP przestawić na włącz regułę + dodatkowo upewniamy sie czy uTorrent ma tez włączona usługe TCP UDP no i na marginesie w utorrent maja byc zaznaczone 3 opcje enable UPnP port mapping enable NAT-PMP port mapping, add windows fireall excption i ewentualnie randomize port each start. reszta zajmnie sie router tzn przekieruje porty ![]() pomogło? |