Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak połączenia a znakomity sygnał ASUS K70id - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Brak połączenia a znakomity sygnał ASUS K70id (/brak-polaczenia-a-znakomity-sygnal-asus-k70id-27622-t)

Brak połączenia a znakomity sygnał ASUS K70id - martaem - 24.10.2012 12:41

Witam,
W sobotę 20 października br. został notebook został odebrany z naprawy (serwisowej-gwarancyjnej). Została wymieniona klawiatura, ponieważ była wadliwa. Niestety od odebrania nie mogę połączyć się z internetem. Siła sygnału jest znakomita, ale przy tym pojawia się "Ograniczony dostęp", a przy próbie rozwiązania problemu ukazuje się komunikat "Występują problemy z kartą siec bezprzewodowa". Mam kartę Atheros ar9285. Dostawcą internetu jest Neostrada, modem Sagemcom - kontaktowałam się z nimi i u nich jest wszystko ok, zresztą widać, bo piszę teraz z komputera stacjonarnego.

Już od paru dni siedzę na forach i nic z tego co wyczytałam i zastosowałam mi nie pomogło. Ani przez WiFi ani na kablu internet w Asusie nie chodzi. Jak wchodzę w komputerze stacjonarnym na adres 192..168.1.1 to mi nie pokazuje sparowanego urządzenia, a z tego co pamiętam zawsze pokazywało adres IP. Na laptopie w ogóle nie mogę wejść na tą stronę.

Proszę o pomoc, ale "po polsku" bo w jestem ciemną masą jeżeli chodzi o ustawienia zaawansowane. Zniesmaczony

Gdzieś wyczytałam, że ta karta jest wrażliwa na pirackie programy - wszystko co mam zainstalowane jest oryginalne i wcześniej przez dwa lata wszystko działało sprawnie.

We właściwościach karty odznaczyłam zezwolenie na wyłączenie kart w celu oszczędności energii.

Gwarancja skończyła się na dniach, więc już go nie mogę oddać do serwisu. Nie wiem czy formatowanie coś pomoże, czy trzeba kupić nową kartę, czy to kwestia ustawień..?

RE: Brak połącznia a znakomity sygnał ASUS K70id - thermalfake - 24.10.2012 22:22

Na chwilę obecną rozwiązanie z uratowaniem systemu
- pokaż wyniki poleceń ipconfig/all oraz netsh wlan show przy oby włączonych kartach sieciowych
- wyłącz na testy szyfrowanie w routerze
- usuń konfigurację sieciową w rejestrze, sama automatycznie się odbuduje po restarcie (cmd)
reg save HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network c:\kopia\ustawienia_siec.hiv
reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f

RE: Brak połącznia a znakomity sygnał ASUS K70id - martaem - 25.10.2012 11:25

Problem już rozwiązany. Napisałam do serwisu Asusa i jeden Pan zdalnie wszystko naprawił.

Mam jeszcze inny problem już bardzo długo. Nie mogę odinstalować AVG. Przez Pan sterowania nie idzie, ani specjalny program też nie daje rady. Przeglądarka Firefox..

RE: Brak połączenia a znakomity sygnał ASUS K70id - thermalfake - 25.10.2012 17:56

AVG Remover z http://www.avg.com/pl-pl/pobierz-narzedzia też nic ?