Problem z dostępem do Internetu po kablu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z dostępem do Internetu po kablu (/problem-z-dostepem-do-internetu-po-kablu-27596-t) |
Problem z dostępem do Internetu po kablu - Kime - 23.10.2012 10:50 Witam, szukałem na forach, byłem nawet u wujka google no i brak jakichś konkretów ludzie udają że się znają albo trollują Liczę na waszą pomoc Mam internet z UPC z modemem Thomsona TWG870. Przypadkiem skasowałem X(nie wiem kiedy) czasu temu połączenie lokalne z internetem i nie jestem w stanie sam sobie poradzić z jego odzyskaniem. Internet przez WiFi działa bez najmniejszego problemu Nie mam po prostu dostępu do internetu po "kablu" Wyskakują komunikaty sieć niezidentyfikowana oraz coś o konfiguracja protokołu IP. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, proszę o wyrozumiałość oraz pomoc RE: Problem z Internetem - thermalfake - 23.10.2012 11:09 Przygotować sobie sterownik LAN oraz WLAN na wszelki nie wypadek. Zakładam, ze masz dynamiczne ustawione IP z DHCP Thompsona. Więc najpierw komendą w wierszu poleceń usuwamy całą informację o sieci reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f Całą gałąź HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network przed tym można sobie zachować jako kopię do pliku eksportując. Uruchamiamy ponownie i w razie potrzeby instalujemy na nowo sterowniki. Sprawdzone niejednokrotnie zarówno XP/Vista/7. |