Problemy z połączeniem bezprzewodowym z internetem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Problemy z połączeniem bezprzewodowym z internetem (/problemy-z-polaczeniem-bezprzewodowym-z-internetem-27531-t) |
Problemy z połączeniem bezprzewodowym z internetem - jimix - 21.10.2012 11:43 Otóż dziś po 2 godz. walki udało mi się (nie wiem jak), połączyć z internetem. Mam router z neostrady i łącze się przez palucha USB. Tak wygląda menedżer urządzeń. Problem wygląda tak: uruchamiam PC, gdy pulpit kończy wczytywać wszystkie zasoby zamiast aktywnego połączenia z netem mam ikonę komputera z czerwonym krzyżykiem. Na dodatek, że nie rozpoznano urządzenia USB (palucha) jakiś błąd 43, gdziekolwiek bym go nie włożył...Bardzo proszę o pomoc, bo codziennie mam batalię o połączenie z internetem.. Płyta główna to AsRock P67 PRO3. RE: Problemy z połączeniem bezprzewodowym z internetem - thermalfake - 21.10.2012 16:38 Na zrzucie widać tylko jakiś problem z kartą LAN (jest wykrzyknik). Spróbował bym pogrzebać w rejestrze. Wpisz regedit. Wejdź do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000} tam gdzie są trzymane informacje o zmapowanych urządzeniach usb. Najpierw zrób sobie kopię tej gałęzi w razie niepowodzenia. Czyli PPM na tę nazwę i opcje Eksportuj (zapisze się w pliku reg). Będziesz miał widoczne poniżej podklucze od 0000 aż do ileś tam i na końcu Properties. Musisz sobie w którymś z tych wpisów odszukać info o Twoim zmapowanym urządzeniu. Jeśli będą wartości Upperfilters/Lowerfilters to je usuń jak nie to spróbuj usunąć cały podklucz i uruchomić ponownie. Wtedy musisz zainstalować dongla ponownie. RE: Problemy z połączeniem bezprzewodowym z internetem - jimix - 21.10.2012 16:57 Nie znalazłem podanych wartości. Nie bardzo rozumiem, który podklucz mam usunąć. Kopia zapasowa zrobiona. Nie wspominałem, jak się połączyłem z netem, otóż po n-tej próbie wyciągnięcia i włożenia palucha, tym razem po prostu się udało i nie wyskoczył komunikat o błędzie. |