Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zawieszające się gry po wymianie procesora - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Zawieszające się gry po wymianie procesora (/zawieszajace-sie-gry-po-wymianie-procesora-27512-t)

Zawieszające się gry po wymianie procesora - Patkosw15 - 20.10.2012 18:59

Witam tak jak w temacie po wymianie procesora intel pentium 4 na intel core 2 duo e6600 obojętnie jaka gra pochodzi pare minut poczym obraz sie zawiesza i trzeba resetować,dodam jeszcze że na poprzednim procesorze takie sytuacje nia miały miejsca.Podam parametry pc procesor intel core 2 duo e6600 2,4ghz,dysk 320gb,karta grafiki asus eah5450silent 512mb,3gb ram,zasilacz modecom 500atx 500w,płyta główna asrock 775 dual vsta.Z góry dzięki

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - thermalfake - 20.10.2012 19:03

Zrobić upgrade biosu i przeinstalować system. Pierwotnie system mógł być zoptymalizowany pod procesor jednordzeniowy.

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - Patkosw15 - 21.10.2012 06:46

Ale jaką mam gwarancje że po zaktualizowaniu biosu wogóle odpale kompa bo słyszałem że taka operacja bywa fatalna w skutkach

(20.10.2012 19:03)thermalfake napisał(a):  Zrobić upgrade biosu i przeinstalować system. Pierwotnie system mógł być zoptymalizowany pod procesor jednordzeniowy.

Ale jaką mam gwarancje że po zaktualizowaniu biosu wogóle odpale kompa bo słyszałem że taka operacja bywa fatalna w skutkach

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - thermalfake - 21.10.2012 10:59

Fail
Nie wstanie jak nie zaktualizujesz dokładnie tylko wersji przeznaczonej dla poszczególnej płyty głównej. Aktualizowałem już tysiące różnych sprzętów i nic nigdy nie udało się uwalić. Co najwyżej problemy mogą być z wersjami beta objawiające się niestabilnym działaniem, z tego co patrzyłem ostatni numerek bios dla vsta to 3.10 z 2008
Jeszcze pytanko czy aby na pewno dobrze założyłeś chłodzenie na ten procesor ?

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - Patkosw15 - 21.10.2012 12:01

(21.10.2012 10:59)thermalfake napisał(a):  Fail
Nie wstanie jak nie zaktualizujesz dokładnie tylko wersji przeznaczonej dla poszczególnej płyty głównej. Aktualizowałem już tysiące różnych sprzętów i nic nigdy nie udało się uwalić. Co najwyżej problemy mogą być z wersjami beta objawiające się niestabilnym działaniem, z tego co patrzyłem ostatni numerek bios dla vsta to 3.10 z 2008
Jeszcze pytanko czy aby na pewno dobrze założyłeś chłodzenie na ten procesor ?

Procesor wymieniany był w sklepie komputerowym więc radiator powinien być dobrze założony

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - thermalfake - 21.10.2012 13:26

Nie cytuj w całości poprzedniej treści.

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - thermalfake - 22.10.2012 21:55

Nie raczysz odpisać dodatkowo zakładając nowy wątek więc jak cokolwiek mamy pomóc ?

RE: Zawieszające się gry po wymianie procesora - Patkosw15 - 24.10.2012 11:17

Jest ktoś w stanie mi pomóc?