Dziwny problem z systemem. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Dziwny problem z systemem. (/dziwny-problem-z-systemem-27505-t) |
Dziwny problem z systemem. - piterm - 20.10.2012 14:22 Witam. Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Otóż mój problem polega na tym, że zaraz po formacie (niezależnie czy to przywracam ustawienie fabryczne czy wgrywam nowy system "czysty obraz" ) laptop strasznie muli. Ani przed ani po aktualizacji sterowników. Nie da się oglądać filmów na yt w 720p bo strasznie ścina zarówno głos jak i obraz. Zdarz się, że przy zwykłym oglądaniu filmu online potrafi delikatnie ścinać. Próbowałem wszystkiego format, sterowniki i nic ciągle to samo. Włączę ze dwa programy i scina totalna. Wystarczy tylko, że włączę google chrome i dwie karty a użycie cpu nie schodzi poniżej 100%. Mój sprzęt to; HP pavilion dm1 4020ew 11,6" 1366x768 Procesor AMD E-450 1,6 Wielkość dysku HDD 500GB Pamięć RAM 4GB Karta graficzna AMD Radeon HD 6320 System Windows 7 home premium 32 Indeks wydajności wynosi 3.8 RE: Dziwny problem z systemem. - thermalfake - 20.10.2012 23:11 Jak dla mnie to tylko wysyłka na gwarancję bo te przycinki są spowodowane sprzętem niestety (dysk, mostek). RE: Dziwny problem z systemem. - piterm - 21.10.2012 12:01 Właśnie robię sprawdzanie dysku hd tune i jest ponad połowa i wszytko na zielono. Skończyło i wszystko jest na zielono więc podejrzewam, że dysk można wykluczyć. A jest możliwość, że mostek siadł przez piszczący zasilacz? RE: Dziwny problem z systemem. - thermalfake - 21.10.2012 13:24 (21.10.2012 12:01)piterm napisał(a): Właśnie robię sprawdzanie dysku hd tune i jest ponad połowa i wszytko na zielono. Raz, że nie skończyłeś do końca tego testu. Dwa nie wiem w jakich zakresach czasów dostępów mieszczą się wyniki. Po trzecie nawet jeśli dysk ma nieuszkodzoną strukturę talerza to jest jak najbardziej podejrzany w tego typu przypadkach. Przycinki powstają z powodu jakichś chwilowych przerwań operacji I/O. Systemu nawet nie uwzględniam skoro nie działa ani na preinstalowanym ani na czystym oem-ie. Cytat:A jest możliwość, że mostek siadł przez piszczący zasilacz? Nie. RE: Dziwny problem z systemem. - piterm - 21.10.2012 16:11 No to trudno. Trzeba będzie go odesłać do HP niech go przepatrzą bo ciężko na nim cokolwiek zrobić. |