Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Android 4.2 w sprytny sposób oddzieli powiadomienia od przełączników - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f)
+---- Dział: Aktualności i wydarzenia branży IT (/aktualnosci-i-wydarzenia-branzy-it-52-f)
+---- Wątek: Android 4.2 w sprytny sposób oddzieli powiadomienia od przełączników (/android-4-2-w-sprytny-sposob-oddzieli-powiadomienia-od-przelacznikow-27414-t)

Android 4.2 w sprytny sposób oddzieli powiadomienia od przełączników - Portator - 17.10.2012 05:26

Jeżeli cierpisz na bezlik informacji w pasku powiadomień Androida, mamy dobre wieści – Google nad tym pracuje.
Centrum powiadomień systemu Android (czyli rozwijana górna belka) stała się siedliskiem wszelkiego rodzaju informacji, w których czasami bardzo trudno się odnaleźć.

[Obrazek: image_thumb]
Gdy chcemy skorzystać z powiadomień – niekoniecznie na rękę jest nam sytuacja, że część z cennego miejsca zajmują przełączniki, których akurat nie chcemy używać. Nawet gdy ich używamy – robimy to znacznie rzadziej, niż korzystamy z powiadomień. W Google chyba ktoś w końcu zauważył problem liczby informacji przekazywanych przez górną belkę i postanowił coś z tym zrobić.
Od Androida w wersji 4.2 po rozwinięciu górnej belki zobaczymy tylko i wyłącznie powiadomienia (oraz przejście do ustawień). Gdy zechcemy włączyć lub wyłączyć jedną z funkcji (Bluetooth, Wi-Fi itp.) będziemy musieli jeszcze raz rozwinąć pasek powiadomień i w ten magiczny sposób dostaniemy się do przełączników. Ten niejasny opis możecie lepiej zrozumieć dzięki poniższemu filmowi.

Za: chip.pl

RE: Android 4.2 w sprytny sposób oddzieli powiadomienia od przełączników - rafal723 - 18.10.2012 01:22

Według mnie teraz jest dużo lepiej, bo przykładowe wyciszenie telefonu to sprawa na 3 sekundy (liczyłem Zadowolony ) z odblokowaniem ekranu włącznie. Poza tym nie spotkałem się jeszcze (w swojej sytuacji), żeby powiadomień było tak dużo, żeby trzeba aż było zmieniać architekturę tego panelu. 3 razy NIE. Dziękujemy.