![]() |
Zamiana wyjść w panelu tylnim - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Zamiana wyjść w panelu tylnim (/zamiana-wyjsc-w-panelu-tylnim-27355-t) |
Zamiana wyjść w panelu tylnim - ługibugi - 14.10.2012 13:20 Witam. Mój problem polega na tym ze uszkodziło mi się zielone wyjście na panelu tylnim. Dźwięk bardzo się pogorszył i chciałbym zamienić wyjścia. Mógłbym oddać na gwarancje ale trzeba czekać minimum dwa miesiące żeby naprawili. Gdy korzystałem z Win XP po podłączeniu wtyczki była opcja w sterownikach by zmieniać sobie wyjścia. W Win 7 juz nie ma takiej opcji. Zainstalowałem ze strony producenta płyty głównej najnowszą wersje sterownika Realtek HD audio. Kodek audio: ALC662. Wszystkie sterowniki do płyty głównej zainstalowałem z dołączonej płyty. Nie mam przedniego panelu. Korzystam z Win7 ultimate 64bit. Moja płyta gówna: Asrock h61m-s RE: Zamiana wyjść w panelu tylnim - thermalfake - 14.10.2012 16:46 Nie żartuj, 2 miesiące, to Ty mieszkasz w Środkowej Afryce ? Sprzedawca ma ustosunkować się do przyjętej reklamacji w terminie 14 dni. Średnio serwisy producenta mieszczą się w czasie do 2 tygodni. Odnośnie problemu wchodzisz do managera i jak na obrazku ![]() Kiedy działa port sensing i pojawi się okienko określające źródło sygnału dajesz Speaker-Out i po sprawie. RE: Zamiana wyjść w panelu tylnim - ługibugi - 14.10.2012 18:22 Oddając grafikę na gwarancje minęły prawie dwa miesiące od dnia dostarczenia karty do sprzedawcy do dnia w którym przyszła wiadomość ze mogę już odebrać ![]() Niestety u mnie nie ma tej opcji z ustawieniem złącza :-/ Dodaje załacznik ![]() [attachment=4791] RE: Zamiana wyjść w panelu tylnim - thermalfake - 14.10.2012 20:32 http://www.reaper-x.com/2012/02/13/how-to-remap-retasking-realtek-onboard-jacks-ports/ BTW walcz o swoje, masakra czekać 2 miechy jak na zbawienie. |