Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Aplikacja wyświetlająca wiadomości sportowe tak jak w Windows 8, w wersji dla 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Aplikacja wyświetlająca wiadomości sportowe tak jak w Windows 8, w wersji dla 7 (/aplikacja-wyswietlajaca-wiadomosci-sportowe-tak-jak-w-windows-8-w-wersji-dla-7-27127-t)

Aplikacja wyświetlająca wiadomości sportowe tak jak w Windows 8, w wersji dla 7 - aro.cfc - 02.10.2012 22:47

Witam. W systemie Windows 8 jest taka aplikacja w której widzimy najnowsze wiadomości ze sportu na jednej aplikacji. W tym programie możemy również wybrać ulubione drużyny piłkarskie, z koszykówki itd i na bieżąco mamy dostęp do informacji na ten temat. Aplikacja o ile się nie mylę na Windowsie 8 nazywa się bing sport. Moje pytanie brzmi czy jest taka aplikacja ale na system Windows 7?

RE: Aplikacja na Win 7 z Win 8 - Nostromo - 03.10.2012 00:36

Aplikacji w stylu Windows8, która pokazuje najnowsze wiadomości ze sportu i twoje ulubione drużyny zza oceanu nie ma ale jest np.
Paseczek
- czytnik wiadomości z różnych dziedzin, także sportu w Polsce.

Można wybrać nasze kanały RSS z podanego zestawu lub zdefiniować własne kanały RSS także te amerykańskie.

[Obrazek: obraz017.png]

Prawie nie zajmuje miejsca na pulpicie, więcej można dowiedzieć się po kliku na informację.

[Obrazek: obraz019.png]

RE: Aplikacja na Win 7 z Win 8 - aro.cfc - 03.10.2012 09:55

O podobnych aplikacjach już słyszałem ale szkoda, że nie ma odpowiednika do 8. No nic trzeba będzie w końcu zakupić tą 8.

RE: Aplikacja na Win 7 z Win 8 - peciaq - 04.10.2012 14:57

Mogę zamknąć wątek?

RE: Aplikacja wyświetlająca wiadomości sportowe tak jak w Windows 8, w wersji dla 7 - thermalfake - 04.10.2012 16:15

Problemem jest choćby Metro(Modern) UI ale da się "to" zainstalować
http://mosaicproject.codeplex.com/releases
windows 8 transformation pack
Teraz tylko czekać albo polować na tą app-kę bo póki co nie widziałem albo napisać samemu Zacieszacz