Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak dźwięku po formacie dysku w Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Brak dźwięku po formacie dysku w Windows 7 (/brak-dzwieku-po-formacie-dysku-w-windows-7-27098-t)

Brak dźwięku po formacie dysku w Windows 7 - hogan16 - 02.10.2012 00:16

witam. mam problem który dotknął już chyba wielu, ale próbowałem mnóstwa rzeczy i dramat. na początku nie było w ogóle dźwięku. potem zrobiłem tak, że odinstalowałem sterowniki, usunąłem resztki z rejestru i zainstalowałem na nowo + kodeki do win7. i co? i teraz dźwięk działa tylko w firefoxie, np na youtube. w reszcie czyli np winamp, gry itp dźwięk nie działa. walczę z tym chyba z 5 godzin i dalej nic nie mogę wymyślić...

RE: brak dźwięku po formacie w Windows7 - thermalfake - 03.10.2012 10:11

Postawić system od nowa po uprzedniej archiwizacji, doinstalować sterowniki oprócz audio. Zrobić punkt przywracania/kopię zapasową. Dopiero wtedy zainstalować dźwiękówkę.

Cytat:potem zrobiłem tak, że odinstalowałem sterowniki, usunąłem resztki z rejestru i zainstalowałem na nowo + kodeki do win7.

Nie widzę za bardzo spójności. Co było powodem, że musiałeś je odinstalować ?
Na chwilę obecną uruchom msinfo32.exe i pokaż z tego zrzut ekranowy bo żadnych szczegółowych informacji nie zawarłeś.