Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB (/creative-sound-blaster-live-24bit-external-usb-2682-t)

Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - suchy91pl - 25.11.2009 21:07

Witam serdecznie. Mam problem ze znalezieniem sterowników do Creative Sound Blaster Live 24bit External USB dla Windows 7 Ultimate 64bit.

Sama karta działa, jednak nie mogę odpalić niczego z softu creative.
Jeżeli ktokolwiek miał taki problem, lub zwyczajnie zna rozwiązanie bardzo proszę o odzew.

Pozdrawiam serdecznie

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - War_3_ - 25.11.2009 22:09

Ja bym sporbowal sterowników z Visty jeżeli dla Win7 nie działają
http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=206&prodID=10702&prodName=Live!%2024-bit%20External&subCatName=Live!&CatName=Sound+Blaster oficjalna strona
(ewentualnie odpal w trybie zgodności z WIn Vista)

Ostatecznie daje link do wersji beta - http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nLanguageLocale=1045&nOS=31&nDriverType=11#type_11

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - gospi88 - 06.02.2010 18:52

Czy ma ktoś sterowniki do sb live external do Win 7 32bit. Obecnie mam zainstalowane te dedykowane do Visty a;e na nich nie działają ustawienia dźwięku. Na sterownikach beta komputer mi się zawieszał. Proszę o pomoc

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - War_3_ - 06.02.2010 18:55

Zapoznaj się z Poradą o szukaniu sterowników i daj znać jak poszła aktualizacja.

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - gospi88 - 06.02.2010 19:17

Szukałem ale oficjalnych sterowników do Win 7 nie ma. Czy ma może ktoś taką kartę dźwiękową? Jeżeli tak to jaką wersję sterowników ma zainstalowaną?

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - slump - 06.02.2010 19:42

Może to Ci pomoże: Windows 7 a stare karty muzyczne firmy Creative (tutorial)

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - gospi88 - 07.02.2010 19:36

Dzięki za wszystko ale na razie nic nie pomaga. Czy ma ktoś sprawdzone sterowniki pod Win 7 które poprawnie działają?

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - Inixi - 07.02.2010 21:25

Muszę przyznać, że firma Creative bardzo specyficznie podchodzi do sterowników swoich kart. To co jest na ich stronie niestety nie jest najlepsze, gdyż sam ściągałem i próbowałem zainstalować do swojego X-Fi Titanium Fatal1ty Pro.

Najlepszym rozwiązaniem jest kupienie płyty ze sterownikami, albo zamówienie jej od Creative, bo po wielu próbach z tymi na stronie internetowej ostatecznie postawiłem wszystko na jedną kartę i zainstalowałem te z płyty, okazało się, że karta dopiero wtedy zaczeła działać jak należy.

Problem z tymi ze strony internetowej jest taki, że czasami wzrasta zużycie procesora podczas zwykłego odtwarzania mp3, albo jest "pierdzenie" podczas odtwarzania filmów. Ludzie też często narzekają na te sterowniki ze strony.

RE: Creative Sound Blaster Live 24bit External USB - ihatebuffering - 08.02.2010 14:51

Lepiej kupić Xonar-a od Asusa przynajmniej jest pełne wsparcie dla win7 i są tańsze niż creativy.