![]() |
Bestplayer - brak obrazu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f) +---- Dział: Wideo (/wideo-24-f) +---- Wątek: Bestplayer - brak obrazu (/bestplayer-brak-obrazu-26672-t) |
Bestplayer - brak obrazu - tmaszkal - 15.09.2012 22:12 [attachment=4711]Witam, mam pytanie: co zrobić aby BESTPLAYER działał na Win 7? Nie ma obrazu, pojawia się komunikat (załącznik). Kodeki zainstalowałem. Bardzo lubię ten program i wiele lat służył mi na XP (i nadal służy na starym kompie), nie chcę go zmieniać. Od biedy używam VLC MP, ale np edytor napisów jest o lata świetlne za Bestem... P.S. allplayer też mi nie działa ( i dobrze mu tak ![]() z góry dzięki za pomoc RE: Bestplayer - brak obrazu - peciaq - 16.09.2012 00:07 Zainstaluj paczkę kodeków Windows 7 Codec Pack. I nie jestem pewien czy do działania BestPlayera nie potrzeba wyłączyć WMP w składnikach systemu, tak jak to się robi żeby SubEdit ruszył... RE: Bestplayer - brak obrazu - beabea - 16.09.2012 00:16 Ja mam włączony WMP i BestPlayer (v 2.131 beta) działa mi bez żadnych problemów. A co do kodeków, to ja mam zainstalowane K-Lite Codec Pack 6.0.4 Basic (zalecane ze str. BestPlayera) i Real Alternative 2.0.1 Lite. RE: Bestplayer - brak obrazu - DamiaX - 16.09.2012 14:30 Ja polecam też jak osoba wyżej zainstalowanie K-Lite Codec Pack 9.2.0 Full. ![]() RE: Bestplayer - brak obrazu - tmaszkal - 16.09.2012 20:49 Dziękuję użytkownikom za porady ale niestety Win 7 uraczył cała swą wspaniałością. Oczywiście bestplayer nie działa -> przy wszelkich konfiguracjach -> kodeki, wyłączanie i włączanie WMP. Chyba prościej będzie zainstalować XP ![]() Nie dość, że człowiek poniósł straty materialne i moralne kupując Win 7 z laptopem, to jeszcze musi się użerać..lol...ciekawe co mnie jeszcze czeka np nie będzie działać winamp, albo gg ![]() To tylko taka mała dygresja... Ale przejdźmy do rzeczy może to kwestia tego, że nie nie zaktywowałem wina? RE: Bestplayer - brak obrazu - peciaq - 16.09.2012 21:16 A dlaczego nie aktywowałeś? RE: Bestplayer - brak obrazu - tmaszkal - 21.09.2012 08:12 Oryginalny windows i aktualizacje zapychające dysk nie są mi do niczego potrzebne, a pomyślałem że może za jakiś czas faktycznie z jakiś istotnych powodów aktywowany windows się do czegoś przyda, tudzież myślałem że ja oleje aktywacje a brat na nowym komputerze stacjonarnym sobie zaktywuje i wszyscy będą zadowoleni. Jednak wyskakujące durnowate komendy i nieustannie czarna tapeta są dość irytujace....tak więc pewnie w końcu dziada aktywuje. Takie czasy nastały, że kroją z ludzi 400 stówy, żeby komputera poużywać... RE: Bestplayer - brak obrazu - Nostromo - 21.09.2012 09:16 Cytat:...kroją z ludzi 400 stówy, żeby komputera poużywać... Powalasz argumentacją Kalego na glebę. "Kali ukraść- być dobrze, Kalemu ukraść- być źle" Jeżeli miałeś zamiar używać Windows na laptopie i PC to należało kupić lapka bez systemu oraz Windows7 w wersji box na kilka stanowisk. Zakupiłeś z laptopem więc system jest do niego przypisany i kropka. Inne (możliwe) rozwiązania są nielegalne. Nie ma sensu rozważać czy cena Windows w Polsce jest adekwatna do dochodów bo oczywiście jest z kosmosu. Zapominasz, że właścicielem systemu jest Microsoft, który ci go łaskawie użyczył za "niewielką" opłatą, żebyś mógł min. pooglądać filmy na ulubionym BestPlayerze. Cytat:...brat na nowym komputerze stacjonarnym sobie zaktywuje i wszyscy będą zadowoleni... ...Wszyscy? ![]() Jak każdy właściciel, MS dba przede wszystkim o swój interes i nie chce by go okradano, takie jest prawo. Wyraziłeś zgodę przy pierwszym uruchomieniu. Pierwszy link- PDF, uważnie przeczytaj na co się zgodziłeś. Umowa licencyjna Alternatywą dla niezadowolonych z usług MS są Mac OS i darmowe systemy typu Linux, Ubuntu itd. RE: Bestplayer - brak obrazu - tmaszkal - 21.09.2012 19:14 Kupiłem lapka bez systemu oczywiście. Chciałem mieć XP żeby było tak jak dawniej, ale sterowniki i tak dalej się nie polubiły. Więc niestety kupiłem win7 i myślałem, że nie będę musiał się nigdzie aktywować, a płyta będzie do użytku domowego do bólu (na x kompów). Drzewiej miałem XP od koleżanki pożyczony oryginalny zainstalowałem, nie aktywowałem się i hulało. Widać trzeba było się lepiej rozeznać i kupić win7 "box"... Tak czy siak...kupować w naszym kraju oprogramowanie to sroga sprawa i człowieka boli kieszeń i czuje się wy..any. |