Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 (/nie-moge-otworzyc-pps-a-w-win-7-26616-t) |
Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - stefan13 - 14.09.2012 06:20 W stacjonarnym, gdzie mam XP'ka, pps utworzony w PowerPoint'cie otwiera się. W laptopie, gdzie mam Win 7, chociaż pokazuje więcej programów do otwierania - żaden nie otwiera. W obydwóch zainstalowany jest M.O. PowerPoinViewer 2007. Dlaczego ? Co mam zrobić. Pozdrawiam. stefan. RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - peciaq - 14.09.2012 19:20 Może musisz skojarzyć pliki PPS z programem? RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - stefan13 - 14.09.2012 19:38 "Może musisz skojarzyć pliki PPS z programem? " Ale nie wiem jak to zrobić, poradź mi dokładniej, proszę. Nie jestem zbyt mocny w kompie. RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - peciaq - 16.09.2012 00:09 Bierzesz sobie tak plik, klikasz na niego prawym i klikasz Właściwości. Tam będzie pole 'Otwieranie za pomocą'. Zobacz jaki program tam jest skojarzony. RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - thermalfake - 16.09.2012 00:09 Po wybraniu programu do otwierania coś jeszcze się dzieje ? Podrzuć dwa dzienniki zdarzeń c:\Windows\System32\winevt\Logs\system.evtx oraz application.evtx RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - stefan13 - 16.09.2012 12:06 Do peciaq i thermalfake ! Nie mogę lub nie umiem skorzystać z Waszych porad. Ja gdy otwieram pps'a, np. z Voila, po wybraniu Zapisz mam takie okienko wyboru programu: http://oi45.tinypic.com/ny8ggo.jpg . Mam tu aż 15 programów, ale żaden nie otwiera. Więc wnioskuję, że pps nie został utworzony w programie PP 2007. Czy słusznie ? Ale dziękuję Wam bardzo. Stefan. RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - thermalfake - 16.09.2012 13:01 Ja na tej liście nie widzę żadnego programu (może jeszcze po przewinięciu w dół bo nie widać), który mógłby uruchamiać prezentacje. Dajesz opcję "przeglądaj" i w lokalizacji c:\Program Files\Microsoft Office\Office12\ jest plik powerpnt.exe którym otwierasz pps'y. Plik Kolejka nie ma żadnego rozszerzenia stad też może być problem "nierozpoznawalności". RE: Nie mogę otworzyć pps'a w Win 7 - peciaq - 16.09.2012 15:35 Może edytuj nazwę pliku kolejna i na końcu po kropce dodaj ppt czy tam pps. |