![]() |
Rozwiązany Pomimo zainstalowania sterownika brak dźwięku - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Pomimo zainstalowania sterownika brak dźwięku (/pomimo-zainstalowania-sterownika-brak-dzwieku-26594-t) |
Pomimo zainstalowania sterownika brak dźwięku - ninpo123 - 13.09.2012 13:55 witam Mam problem w związku z dźwiękiem w systemie otóż są zainstalowane sterowniki ale w menadżeże urządzeń jest wykrzyknik a w prawym dolnym rogu ekranu (pasek zadań) jest ikonka głośnika z literką "x". W czym tkwi problem ? RE: Brak dzwięku!! pilne - kamilx94 - 13.09.2012 14:55 Odinstaluj sterowniki od karty muz etc. Windows zresetuje wtedy ustawienia do podstawowych przy ponownej instalacji sterowników. Jeśli to nie pomoże to znaczy, że grzebałeś w innym czyt. jakimś dodatkowym programie = ) RE: Brak dzwięku!! pilne - ninpo123 - 13.09.2012 15:46 zrobiłem tak jak pisałeś i lipa nie pomogło. jak wejdę w menadżer urządzeń i rozwine to kontrolery dzwięku itd... daj właściwości na tym wykrzykniku to pisze kod 39. a jak najadę myszką na ten głośnik na dole po prawej stronie to pisze "brak zainstalowanego urządzenie wyjściowego audio" jak próbuje zainstalować sterowniki do karty dzwiękowej wyskakuje mi coś takiego [attachment=4705] RE: Brak dzwięku!! pilne - Nostromo - 13.09.2012 17:01 Odinstaluj ten sterownik nie przez właściwości lecz rozwijając Kontrolery dźwięku(poniżej przykład) ![]() Jak nie pomoże, zrób to w trybie awaryjnym. RE: Brak dzwięku!! pilne - ninpo123 - 13.09.2012 17:22 zrobiłem tak jak napisałeś i zainstalowałem te sterowniki ale dalej mi nie wykrywa karty... i nic nie pomogło;/ Odp: Brak dzwięku!! pilne - nomoreground - 13.09.2012 17:28 Przywracanie systemu z czasów jak miałeś dźwięk próbowałeś? Napisane w tapatalku na mojej Xperii S RE: Odp: Brak dzwięku!! pilne - ninpo123 - 13.09.2012 17:32 nie próbowałem, nigdy się w coś takiego nie bawiłem. ale ostatnio miałem format'a i na samym początku jeszcze był głos. na następny dzień włączyłem komputer i juz go nie było. RE: Brak dzwięku!! pilne - thermalfake - 13.09.2012 17:59 Proszę pokazać dokładną konfigurację uruchamiając msinfo32.exe lub msinfo64.exe Plik zapisać (Ctrl+S) w formacie nfo i podesłać w załączniku na forum do sprawdzenia. Błąd 39 może oznaczać: - nie zainstalowany poprawnie sterownik - uszkodzona część rejestru odpowiedzialna za obsługę urządzenia - uszkodzony sterownik lub inny plik powiązany ze sterownikiem Do usunięcia z rejestru można się posłużyć GhostBusterem http://windows7forum.pl/brakujacy-sterownik-rozwiazany-25168-t?pid=132778#pid132778 RE: Pomimo zainstalowania sterownika brak dzwięku - ninpo123 - 13.09.2012 18:24 proszę tutaj jest ten plik http://wyslijto.pl/plik/ilglsgbxq0 . zainstalowałem tego ghost buster'a i co teraz mam zrobic? Pomoże ktoś? RE: Pomimo zainstalowania sterownika brak dzwięku - thermalfake - 13.09.2012 19:49 Najpierw usuwany urządzenie jak podał Nostromo (bez restartu), potem Ghostbuster. Opis know how dostałeś w linku poprzedniej wiadomości. RE: Pomimo zainstalowania sterownika brak dzwięku - ninpo123 - 13.09.2012 19:54 jak odinstaluje ten sterownik to nie mam juz tego sterownika w ghostbosterze RE: Pomimo zainstalowania sterownika brak dzwięku - thermalfake - 13.09.2012 22:29 Pomysły się skończyły. Archiwizacja i świeża instalacja. Po postawieniu systemu i sterowników zrób sobie punkt przywracania Jest to na tyle głęboko zakorzeniony problem, że jego rozwiązanie trwało by zbyt długo. Widocznie być może instalowałeś jeszcze coś co ubija skutecznie w postaci nie wykrywania sterownika do urządzenia. RE: Pomimo zainstalowania sterownika brak dzwięku - ninpo123 - 14.09.2012 11:38 okej przeinstaluje system jeszcze raz. Dzięki za pomoc ![]() Pomimo zainstalowania sterownika brak dzwięku (rozwiązany) - Nostromo - 14.09.2012 14:33 Wątek rozwiązany. |