![]() |
Jak pogodzić system 64-bitowy z jedynym dostępnym sterownikiem w wersji 32-bitowej? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Jak pogodzić system 64-bitowy z jedynym dostępnym sterownikiem w wersji 32-bitowej? (/jak-pogodzic-system-64-bitowy-z-jedynym-dostepnym-sterownikiem-w-wersji-32-bitowej-26315-t) |
Jak pogodzić system 64-bitowy z jedynym dostępnym sterownikiem w wersji 32-bitowej? - Phantom - 04.09.2012 11:50 Witam wszystkich Forumowiczów. Zdaję sobie sprawę, że podobne problemy były już poruszane na rozmaitych forach, aczkolwiek nigdzie nie udało mi się znaleźć JASNEJ odpowiedzi, która rozwiązałaby mój problem. Posiadam w Grupie Domowej dwa laptopy. Pierwszy z systemem Win 7 x32bit, drugi z Win 7 x64bit. Pod drugi z systemem x64bit podpięta jest lokalnie drukarka HP LaserJet 1020. Po kablu oczywiście wydruk idzie bez problemu, sterownik x64 zainstalowany. Problem pojawia się, gdy z pierwszego laptopa próbuję wydrukować sieciowo chociażby stronę testową. Domniemywam, że chodzi właśnie o PROBLEM STEROWNIKA. Z uwagi, że drugi laptop ma właśnie system x64bit. nie ma możliwości zainstalowania w nim sterownika x32bit, bo system po prostu na to nie pozwala. Próbowałem również uruchomić ten sterownik x32bit na drugim laptopie w trybie zgodności z XP SP2, ale instalacja także się blokuje. Z listy wyboru nie było opcji aby uruchomić go w trybie zgodności z Win 7 x32bit. Ponoć istnieje sposób, aby zrobić to poprzez dodanie drukarki jako lokalnej na serwer, aczkolwiek jestem laikiem w tej dziedzinie i chciałbym zasięgnąć porady jak rozwiązać ten problem. Dzięki w oczekiwaniu na sugestie ![]() |