Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy (/klient-bot-irca-z-wlasnymi-rozszerzeniami-alpha-testy-26266-t) |
Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - Pewnie. - 02.09.2012 12:19 A oto mój program!Można instalować do niego pluginy ale muszą być w formacie *.jar(nie wiem czemu)!Koloruje on okno rozmowy i ma wbudowanego bota! Pierwsze wersje alpha dam jak go zrobie by nie miał bugów! RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - DamiaX - 02.09.2012 12:41 Czemu zamazana nazwa programu ?. Jak nie wiesz czemu takie rozszerzenia to co ty za programista jesteś ?. Nie ma żadnego programu bez błędów. RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - Pewnie. - 02.09.2012 12:48 Bo ja zamazał bo głupia nazwa była :/ A żeby nie było, że kopiuje to dam kawałek kodu odpowiedzialnego za pluginy: Kod: package Games; RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - DamiaX - 02.09.2012 12:53 Ten kod nie jest odpowiedzialny za pluginy. A i pisz normalnie a nie jak jakiś troll. RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - Pewnie. - 02.09.2012 13:04 WTF To jakim cudem u mnie działa? Wejdź na kanał #trollroom to się dowiesz kolego(polecenie !help) RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - DamiaX - 02.09.2012 13:20 To niby gdzie masz w tym kodzie klasę ładującą pluginy z rozszerzeniem .jar, którego nawet nie możesz wytłumaczyć ?. RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - Pewnie. - 02.09.2012 13:22 Nie będe udostępniał całego kodu RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - DamiaX - 02.09.2012 16:07 I sam się gubisz. Nawet wytłumaczyć nie umiesz. RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - Pewnie. - 02.09.2012 17:41 Dobrze, teraz to wytłumacze to tak prosto i łopatologicznie, że prościej już nie będzie. To jest abstrakcyjna klasa Game, po której Dziedziczy klasa Plugin.App w pliku *.jar.Plik *.jar jest wczytywany do pamięci, pobieram z niego obiekt klasy Class i dodaje ten obiekt klasy PluginInfo wraz z labelem i callbackiem, do stosu.Gdy po przeszukaniu sparsowanej już wiadomości użytkownika funkcja sprawdzająca pluginy zwróci true i łączy tego usera do nowo utworzonego obiektu gry, która nasłuchuje na następne instrukcje od gracza.Wykonuje je i zwraca. Klase zserializowałem by można ją było zapisywać/ładować z pliku. RE: Klient/Bot IRCa z własnymi rozszerzeniami! alpha - testy - House - 02.09.2012 18:25 Zamieść link do swojego programu kolego, gdyż istnieje podejrzenie, że wątek ten to plagiat czyjejś pracy. |