Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputerem a telefonem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputerem a telefonem (/problem-z-przesylaniem-plikow-pomiedzy-komputerem-a-telefonem-26251-t)

Problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputerem a telefonem - Kokomandek - 01.09.2012 20:39

Witam! Wiem że to zły dział, ale na serio nie wiedziałem gdzie to dać. Chodzi o to iż nigdy nie miałem takiego problemu, a teraz jest. A z racji tego iż jesteście tacy mądrzy (niektórzy) do zwracam się z prośbą do was. Zawsze gdy podłączałem swojego Galaxy do komputer, było wszystko ok, przesyłałem pliki, a teraz gdy podłączam go to nic, ani telefon nie reaguje, ani komputer (nawet się telefon nie ładuje). Co może być nie tak?

RE: Samsung Galaxy - kamilx94 - 01.09.2012 20:52

Jeżeli nawet telefon się nie ładuje to pewnie porty USB w komputerze, albo wejście w telefonie. Spróbuj podpiąć np. pendrive pod komputer i zobacz czy się połączy. Jeśli tak to masz coś uszkodzone w gnieździe ładowania w telefonie.

RE: Samsung Galaxy - Kokomandek - 01.09.2012 21:21

Ok, teraz już zrobiłem tak, że się ładuje i wyszukuje urządzenie, ale nie może zainstalować sterowników i nadal nie wiem jak teraz mam wysłać te pliki na telefon

RE: Samsung Galaxy - LadyInBlue - 01.09.2012 21:27

Zmień kabel USB.

RE: Samsung Galaxy - Kokomandek - 01.09.2012 21:30

A może przeczytaj post powyżej? Już wyszukuje telefon, ale nadal nie mogę wysyłać plików, bo nie ma sterowników

RE: Samsung Galaxy, problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputer, a telefonem. - thermalfake - 01.09.2012 22:39

Pokaż mi zrzut z managera urządzeń (devmgmt.msc)
Podaj identyfikator sprzętowy tego urządzenia.
Jaki to jest konkretnie model Galaxy i na ilu bitowy system ?
Od tego zależy jaką paczuszkę trzeba zaaplikować.
Dopiero jeśli to nie pomoże to całkowicie usuwamy oprogramowanie samsunga. Dodatkowo usuwamy wszelki ślad po sterownikach tego urządzenia z rejestru -> http://windows7forum.pl/brakujacy-sterownik-rozwiazany-25168-t?pid=132778#pid132778
Restartujemy i robimy instalację telefonu na nowo.

RE: Samsung Galaxy, problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputer, a telefonem. - Kokomandek - 02.09.2012 11:01

Telefon to Samsung Galaxy S GT-I9000, mam Windows 7 64-bit. Oprogramowanie Android wer. 2.3.5. Screen:[attachment=4678]
[attachment=4679]

RE: Problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputerem a telefonem - thermalfake - 02.09.2012 17:53

Jak chcesz to wiesz gdzie mnie znaleźć Zacieszacz

RE: Problem z przesyłaniem plików pomiędzy komputerem a telefonem - Kokomandek - 02.09.2012 21:40

Na Team Viever?