Zdjęcie Simlocka z modemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Zdjęcie Simlocka z modemu (/zdjecie-simlocka-z-modemu-26227-t) |
Zdjęcie Simlocka z modemu - Zguba25 - 31.08.2012 21:58 Witam posiadam stary modem Option Icon 225,z którego chciałbym zdjąć simlocka. Szukałem na Google i znalazłem kilka instrukcji, lecz były dla mnie na tyle niezrozumiałe, że wcale nie zabierałem się za zdejmowanie blokady. Proszę o porady, linki, cokolwiek co mogło by mi pomóc w pokonaniu tej blokady. Pozdrawiam RE: Zdjęcie Simlocka z modemu - LadyInBlue - 31.08.2012 22:10 Najlepiej by było jakbyś poszedł do operatora i poprosił o zdjęcie sim-lock'a. Z tego co pamiętam to po 2 latach sim-lock jest zdejmowany za darmo [chyba, że coś się zmieniło]. RE: Zdjęcie Simlocka z modemu - Zguba25 - 31.08.2012 22:14 tyle że umowa już dawno się skończyła PS. Chyba znów pomyliłem działy ;( RE: Zdjęcie Simlocka z modemu - LadyInBlue - 31.08.2012 22:20 Dlatego przeniosłam do odpowiedniego Nawet po zakończeniu umowy możesz. Ja jak sama zdejmowałam sim-locka z komórki to się okazało, że tel i tak był w serwisie RE: Zdjęcie Simlocka z modemu - Zguba25 - 31.08.2012 22:24 tyle że to służbowy modem taty ;/ RE: Zdjęcie Simlocka z modemu - dhapollo - 08.09.2012 08:01 Ponoć program TOP_NETINFO potrafi to zrobić ale robisz to na własne ryzyko!! RE: Zdjęcie Simlocka z modemu - Zguba25 - 12.09.2012 21:10 znalazłem taką instrukcją która podobno działa. 1.Wyciągnąć SIM ( niekoniecznie ) 2.Otworzyć hiperterminal. 3.Nazwać dowolnie połączenie i wybrać dowolną ikonę. 4.W pozycji połącz używając wybrać numer portu swojego modemu. 5.W ustawieniach portu nic nie zmieniać 6.wpisać: AT+CLCK=”PN”,2 i nacisnąć enter. 7.Karta odpowie:+CLCK:0 jeśli nie jest blokowana lub +CLCK:1 jeśli jest. 8.Wpisać: AT+CLCK=”PN”,0,”password” gdzie passwort jest pewnie algorytmem IMEI operatora. Mógłby mi ktoś przetłumaczyć na "język polski" ? |