Rozwiązany GTA IV - błąd "Program przestał działać" (Rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Rozwiązany GTA IV - błąd "Program przestał działać" (Rozwiązany) (/gta-iv-blad-program-przestal-dzialac-rozwiazany-2619-t) |
GTA IV - błąd "Program przestał działać" (Rozwiązany) - niunius93 - 22.11.2009 16:59 Rozwiązałem swój problem z wyłączającymi się grami poprzez błąd "Program np.GTA 4 przestał działać"... Tak jak pisałem, po krótkiej chwili grania wyskakiwał mi ten błąd...przeszukałem wszystkie fora i napotkałem na ciekawą sugestię...Wina nie leży w sterownikach..ponownej instalacji..przegrzewaniu się karty itp. tylko w dźwięku<wow>(tak o dziwo w dźwięku..sam byłem zaszokowany)...Po głębszej myśli postanowiłem podłubać w ustawieniach dźwięku i wiem gdzie leży problem...W przypadku Windows 7 robimy to tak :Start-->Panel Sterowania-->Dźwięk-->Odtwarzanie-->Głośniki-->Zaawansowane-->Format Domyślny--> i tam mamy Częstotliwość próbkowania i głębie w bitach.. ja miałem domyślnie ustawione na 24 bitowe 48000 Hz(jakość studyjna) i zmieniłem na 24 bitowe , 96000 Hz(jakość studyjna) i problem znikł..mam nadzieję że z kartą dźwiękową nic się nie stanie jak ktoś ma jakieś uwagi do tych ustawień to proszę napisać ..będę wdzięczny :] @Edit: Nawet ośmielę się prosić o podpięcie jakoś tego tematu..bo zauważyłem na forach że to jest dosyć spory problem,na który ciężko znaleźć odpowiedź..bo każdy standardowo pierw stery i wgl. a problem w nich nie leży;] Chciałbym podziękować wszystkim za wcześniej uzyskaną pomoc ;] RE: GTA IV - błąd "Program przestał działać" (rozwiązany) - Jason525PL - 25.11.2009 15:59 Dzięki...teraz Far Cry włącza się normalnie...wielkie THX RE: GTA IV - błąd "Program przestał działać" (rozwiązany) - niunius93 - 29.11.2009 22:52 Nie ma za co :] Cieszę się że pomogłem RE: GTA IV - błąd "Program przestał działać" (Rozwiązany) - slawektor - 09.02.2010 13:00 Dzięki tej poradzie na grze Ninja Blade wszystko zaczęło chodzić płynnie, gra się nie tnie. Zmieniłem na 16bitowe 44100. |