Dziwny problem z woluminem F: - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Dziwny problem z woluminem F: (/dziwny-problem-z-woluminem-f-2612-t) |
Dziwny problem z woluminem F: - djk_25 - 22.11.2009 14:58 Witam serdecznie Aktualizowałem Vistę Home Premium do 7 Ultimate. Wszystko było ok przez tydzień, system bardzo ładny (chociaż jestem przekonany, że równie dobrze mógł być to duży service pack do Visty, ale Microsoft stwierdził, że może na tym zarobić). Po tygodniu pracy z nim, zniknął z menu Mój Komputer dysk zewnętrzny USB Toshiba 1TB. Przez jakiż czas nie wiedziałem o co chodzi, wiec szperałem w Mój Komputer (PPM na ikonie / zarządzaj) i zmieniłem literę dysku na X: O dziwo dysk się pojawił. I właśnie tu zaczyna się problem. Mój komputer nie wykrywa żadnych urządzen, którym przypisuje literę F: a niestety system przypisuje ją każdemu urządzeniu które podłączam (pendrajwy, internet iPlus, dyski USB). Za każdym razem muszę wchodzić w zarządzanie dyskami i zmieniać wolumin urządzenia na inny niż F: zaznaczam, że nie mam zainstalowanych żadnych Daemonów, Alkoholi i innych programów do wirtualnych napędów. bardzo proszę o pomoc dziękuje i pozdrawiam |