![]() |
Rozwiązany Nie można pobierać plikow z internetu, dostępne tylko 2.4GB RAM z 4 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Nie można pobierać plikow z internetu, dostępne tylko 2.4GB RAM z 4 (/nie-mozna-pobierac-plikow-z-internetu-dostepne-tylko-2-4gb-ram-z-4-26087-t) |
Nie można pobierać plikow z internetu, dostępne tylko 2.4GB RAM z 4 - Brzuuzek - 26.08.2012 22:22 Witam wszystkich forumowiczów Mam następujący problem z laptopem HP Pavilion DV6-6152ea Zrobiłem format partycji, zainstalowalem Windows 7 Home Premium 32 bity Zaistalowałem wszystkie sterowniki i wystepuje nastepujący problem.. Przy próbie pobrania czegokolwiek z internetu za pomocą przegladarki IE8 wyskakuje komunikat "Nie można pobrać elementu nazwa_pliku z adres_strony Nie można otworzyć tej witryny internetowej. Żądana witryna jest niedostepna lub nie można jej znaleźć. Spróbuj ponownie poźniej." Pobralem Firefoxa na innym komputerze i zainstalowałem na tym, jednak i tutaj wystapiły komplikacje ![]() Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Zależy mi na jak najszybszej odpowiedzi gdyż w.w laptop zostal mi powierzony w celu naprawy a jak narazie jest większa kaszana ![]() Gorąco pozdrawiam i dzięki za każdą odpowiedź Specyfikacja HP Pavilion DV6-6152ea Procesor: Inter Core I3-2310M 2.10 GHz Win 7 Home Premium 32 bity 4GB ramu (dostepne 2.45 GB) <--- kolejne pytanie: dlaczego tylko tyle jest dostępne RE: Problem Nie można pobierać plikow z internetu - thermalfake - 26.08.2012 22:57 PPM na ikonę IE8 i z menu kontekstowego wybierz "uruchom jako administrator" lub w zakładce zgodność (właściwości) wybrać uruchom ten program jako administrator. W opcjach internetowych przeglądarki postaraj się zmniejszyć poziom zabezpieczeń na niski. Inne rozwiązanie to http://superuser.com/questions/131262/ie8-unable-to-download-files A tak testowo otwórz wiersz poleceń cmd i tam wpisz dowolną komendę np ipconfig - powinien krzyczeć, ze nie masz uprawnień. Cytat:4GB ramu (dostepne 2.45 GB) <--- kolejne pytanie: dlaczego tylko tyle jest dostępne Ano poszukaj sobie odpowiedzi na forum. Ten temat był wałkowany niejednokrotnie. Pokaż mi screen z monitora wydajności (resmon.exe) z zakładki pamięć. RE: Problem Nie można pobierać plikow z internetu - Brzuuzek - 26.08.2012 23:22 Super pobieranie działa Sam nie wiem czemu wcześniej tego nie sprawdziłem tak czy siak big up dla Ciebie ![]() po wpisaniu iponfig w CMD ![]() więc niby mam pełne prawa administratorskie a masz jakiś pomysł co do firefoxa? a oto screen odnośnie RAMU ![]() RE: Problem Nie można pobierać plikow z internetu - thermalfake - 27.08.2012 09:45 http://kb.mozillazine.org/Unable_to_save_or_download_files PS. Popraw linki do obrazków bo ich nie widać. RE: Problem Nie można pobierać plikow z internetu - Brzuuzek - 27.08.2012 12:30 (27.08.2012 09:45)thermalfake napisał(a): PS. linki zostały już poprawione ![]() RE: Problem Nie można pobierać plikow z internetu - thermalfake - 27.08.2012 13:45 Zbyt duża ilość pamięci RAM przydzielona sprzętowo - ponad 1.5GB co jest dość nienormalne. Więc zaktualizuj bios o ile jest nowszy, upewnij się, że masz zainstalowane wszystkie w miarę świeże sterowniki. Wpisz msconfig, z zakładki rozruch wybierz opcje zaawansowane i odznacz maksymalną ilość pamięci po czym uruchom ponownie, żeby sprawdzić w monitorze zasobów czy się zmieniło. RE: Problem Nie można pobierać plikow z internetu - Brzuuzek - 27.08.2012 14:06 (27.08.2012 13:45)thermalfake napisał(a): Zbyt duża ilość pamięci RAM przydzielona sprzętowo - ponad 1.5GB co jest dość nienormalne. Dzięki, myślę, że z RAM-em sobię już poradzę. A mógłbyś się odnieść do problemu z Firefoxem tj. wyskakujący komunikat ![]() |