Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Przy formacie usunięta partycja Recovery - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Przy formacie usunięta partycja Recovery (/przy-formacie-usunieta-partycja-recovery-25977-t)

Przy formacie usunięta partycja Recovery - vilkendor - 22.08.2012 20:09

[attachment=4643]Witam. Mam problem. Pierwszy raz robiłem formata i sądziłem, że gdy będe go instalował przez płytkę dołączona przy zakupie to odzyskam go do postaci, jaką miałem przy pierwszym uruchomieniu. Formatowałem partycje c: i d: i po zainstalowaniu systemu nie miałem żadnego oprogramowania(office, samsungowskie programy itp.), i żadnych sterowników, nawet do karty wifi i lan. Chciałbym odzyskać sytem do stanu w jakim był przy pierwszym uruchomieniu. Słyszałem o partycji Recovery, jednak nie wiem jak się do niej dostać, ani czy przypadkiem jej nie usunąłem formatując c: i d: . Z góry dzięki za pomoc.

Edit: załączam screena z diskpart, tam widać tą partycję(chyba), jak ją wywołać?

RE: Przy formacie usunięta partycja Recovery - thermalfake - 22.08.2012 20:27

Jeśli MBR nie został nadpisany to klawisz F4 podczas startu laptopa uruchamia Samsung Recovery Solution.

RE: Przy formacie usunięta partycja Recovery - vilkendor - 22.08.2012 20:58

Którą z pocji wybrać. Nie ufam aż tak swojemu angielskiemu, ażeby znowu coś spie*rzyć
RESTORE-> BASIC RESTORE, COMPLET RESTORE, DATA RESTORE
BACKUP-> COMPLET BACKUP, DATA BACKUP
SYSTEM SOFTWARE-> SYSTEM SOFTWARE INSTALATION, SYSTEM SOFTWARE BACKUP

Sory za przekleństwo i duże litery(czytelniej)

RE: Przy formacie usunięta partycja Recovery - thermalfake - 22.08.2012 21:14

http://www.youtube.com/watch?v=l3YNvFbfLFo

RE: Przy formacie usunięta partycja Recovery - vilkendor - 23.08.2012 17:15

Dzięki, pomogło. Do zamknięcia