![]() |
System zapomina hasło do zmapowanego dysku - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: System zapomina hasło do zmapowanego dysku (/system-zapomina-haslo-do-zmapowanego-dysku-25869-t) |
System zapomina hasło do zmapowanego dysku - koperta - 18.08.2012 23:56 Witam. Mam zmapowany dysk sieciowy (konto na box.com) i chciałbym aby był on automatycznie podłączany po starcie systemu. Windows zapamiętał login i hasło, co mogę potwierdzić w panelu sterowania za pomocą Credential Manager. Wszystko działa tylko w sytuacji, kiedy po uruchomieniu komputera od razu mam połączenie internetowe. Natomiast jeśli jestem poza zasięgiem sieci, co zdarza mi się często, to mapowanie oczywiście nie jest możliwe. Problem polega na tym, że kiedy już po jakimś czasie podłączę się do sieci i próbuję otworzyć zmapowany dysk, to wtedy Windows pyta o hasło zamiast użyć to które już zapamiętał. Co z tym fantem zrobić? |