![]() |
Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional (/brak-sieci-bezprzewodowych-win7-professional-25791-t) |
Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - Skilnersel - 16.08.2012 11:25 Mam problem z sieciami bezprzewodowymi... Po zainstalowaniu z XP na Win7 professional nie mogę znaleźć żadnej sieci bezprzewodowej. http://imageshack.us/photo/my-images/805/wifid.jpg/ Wyszukuje i nic, nie wiem o co chodzi i muszę jechać na niefajnej kostce play ![]() Proszę o pomoc i z góry dziękuje. RE: Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - thermalfake - 16.08.2012 18:00 Co to za model laptopa ? Czy ma wgrany fabryczny system czy nie ? Czy jest wgrane oprogramowanie klawiszy funkcyjnych i czy moduł wifi jest włączony przez Fn+F(któryś tam). Pokaż zrzut z managera urządzeń. Podaj wynik polecenia netsh wlan show all || clip (potem tylko ctrl+v wklejasz zawartość ze schowka na forum). RE: Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - Skilnersel - 17.08.2012 07:42 Dell Inspiron n5110 System fabryczny był XP... dopóki nie zainstalowałem Win7 professional nie było tego problemu Moduł wifi odpalony (Fn+F2)/ oprogramowanie wgrane polecenia tylko dla pewności zapytam bo ja laik komputerowy w cmd? i czego dokładnie ma dotyczyć ten zrzut RE: Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - thermalfake - 17.08.2012 11:30 Może wgrany jest nie ten sterownik co trzeba do karty wlan pomimo tego, że manager urządzeń nie zgłasza żadnych błędów. Cytat:Uruchomienie tego polecenia powoduje wyświetlenie całego zbioru informacji o interfejsach sieci bezprzewodowych typu 802.11, informacji dotyczących sieci oraz informacji o ustawieniach sieci bezprzewodowych w systemie, w tym: Źródło: Technet RE: Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - Skilnersel - 17.08.2012 11:54 "Usługa autokonfiguracji sieci bezprzewodowej <wlansvc> nie została uruchomiona w systemie" Pod prawie każdym pisze właśnie to. RE: Brak sieci bezprzewodowych Win7 professional - thermalfake - 17.08.2012 13:17 No i masz odpowiedź. Cytat:Autokonfiguracja sieci WLAN Wejść do usług systemowych - wpisać services.msc Odnaleźć podaną usługę i spróbować ją włączyć (automatycznie). Ponadto zainstalować prawidłowy sterownik wifi do tego urządzenia. |