Brak dźwięku Ac3 w avi na win7x64 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Brak dźwięku Ac3 w avi na win7x64 (/brak-dzwieku-ac3-w-avi-na-win7x64-25755-t) |
Brak dźwięku Ac3 w avi na win7x64 - rolex74 - 15.08.2012 14:03 Witam. Gdy posiadasz Windows 7 ultimate 64bit, zintegrowaną kartę realdtek HD audio oraz amplituner kina domowego podłączony do kompa kablem optycznym a gdy odtwarzasz film w formacie avi (divx), który zawiera ścieżkę dźwiękową Ac3 a w głośnikach słyszysz tylko dźwięk stereo i amplituner nie przełącza się automatycznie na system Dolby Digital to masz problem taki jak ja. Jakie kodeki dobrać ? Jak spowodować by kodek Ac3 filter zaczął działać prawidłowo (tak jak to było w XP) Bo albo słyszę "cyfrowe skwierczenie" w głośnikach albo nic albo normalne stereo. Próbowałem już rózne kombinacje 1.Win7Codecs v375 2.x-64 components v375 2.K-Lite codec 910 32/64 3.Windows codec pack 4.0.4 4.Nimo 5.CCCP itp. Przeinstalowywałem nawet różne wersje sterowników realdtek audio i w żadnej z tych kombinacji nie nastąpił przełom Może już ktoś doszedł do tego jak to zrobić żeby wszystko hulało tak jak w XP. : napisy, ac3, pcm i w każdym playerze zainstalowanym na tym systemie. Ma ktoś jakiś pomysł? Piszcie. |