![]() |
Problem z włączeniem gry - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Problem z włączeniem gry (/problem-z-wlaczeniem-gry-25676-t) |
Problem z włączeniem gry - dakaru - 12.08.2012 01:18 Posiadam Win 7 home premium 64bit, podczas uruchamiania gry pojawia mi się komunikat " wersja tego pliku jest niezgodna z wersja używanego systemu windows. Sprawdź w informacjach dotyczących systemu na tym komputerze, jaka wersja jest potrzebna(x86 - 32 bitowa czy x64 - 64 bitowa), a następnie skontaktuj się z wydawcą oprogramowania." Znalazłem podobny temat lecz nikt nie odpowiedział na niego, podejrzewam że gdzieś na forum znajduje się "instrukcja" dotycząca tego problemu i byłbym wdzięczny za nakierowanie mnie na niego bądź wyjaśnienia mi co mam zrobić w tym temacie. RE: Problem z włączeniem gry - peciaq - 12.08.2012 02:20 Przede wszystkim starsze gry na Windows 7 najlepiej uruchamiać w trybie zgodności z systemem Windows XP oraz jako administrator. Spróbuj tak, jak dalej nie będzie działać, to kombinujemy dalej. RE: Problem z włączeniem gry - dakaru - 12.08.2012 09:46 Próbowałem już tego i nie pomogło. Gra jest z 2009 roku więc nie powinno być problemów z uruchomieniem. RE: Problem z włączeniem gry - thermalfake - 12.08.2012 10:57 Co to za gra bo jakoś tak to tajemniczo opisujesz. RE: Problem z włączeniem gry - dakaru - 12.08.2012 10:59 Lubie sekrety ![]() RE: Problem z włączeniem gry - Zguba25 - 12.08.2012 18:36 Spróbuj zaktualizować Javę, mi to pomogło z MInecraftem RE: Problem z włączeniem gry - PrzemyslawOstr - 13.08.2012 01:25 zguba25 - co ma piernik do wiatraka ? Minecraft jest grą w języku Java. Więc to całkiem inna historia, niż Risen. dakaru - polecał bym przeskanować system jakimś programem antywirusowym. http://www.eset.pl/Pobierz/Dodatkowe_narzedzia/ESET_Online_Scanner Oraz Malwarebytes Anti-Malware. Możesz też wejść Wszystkie Programy -> Akcesoria -> Wiersz Poleceń Wpisz tutaj komendę: sfc /scannow System sprawdzi czy jakieś pliki nie są uszkodzone w systemie. Od razu mówię, Win 7 HP 64-bit, Risen działa bez problemu. |