Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Rozwiązany TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów (/tes-v-skyrim-czy-nie-bedzie-problemow-25642-t)

TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów - MrDanio - 10.08.2012 20:58

Siemanko,
chciałbym pograć sobie w TES V Skyrim, ale na aukcji sklep dał taką informację :
UWAGA Zintegrowane układy graficzne firm Intel, SiS i VIA wykorzystywane m.in. w laptopach nie spełniają wymagań gry.
Właśnie mam laptopa i nie wiem jak mogę sprawdzić czy mam taki zintegrowany układ, który nie spełniałby wymagań gry.
Oto moja konfiguracja :
Procek : Intel® Core™2 Duo CPU T6600 @ 2.20GHz
RAM : 4 GB
OS : Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Karta graficzna : ATI Mobility Radeon HD 4570 (Dedicated Video Ram - 512 MB)
Z góry dzięki.

RE: TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów - thermalfake - 11.08.2012 21:43

Pójdzie, jak do tej pory działało Ci przełączanie układów graficznych (ati switchable) to nie ma isę co martwić
http://www.youtube.com/watch?v=idc8GUt7F-s

RE: TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów - PrzemyslawOstr - 11.08.2012 21:50

Zintegrowane układy graficzne, tj. karta grafiki jest zintegrowana razem z procesorem. Ty nie posiadasz tej bolączki, bo masz oddzielną kartę graficzną, więc spokojnie będzie Ci działać.

Btw. Procek słabszy od wymaganego w grze, a w dodatku TES V, jest słabo zoptymalizowany więc może ciąć.

RE: TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów - MrDanio - 11.08.2012 21:53

Dziękuję za odpowiedź. Uśmiechnięty Mam nadzieję, że aż tak mocno nie będzie ciąć. Najwyżej na półkę pójdzie i poczeka na wymianę sprzętu.
Z drugiej strony kompa dobrego za 2.000 można kupić z prockiem 6 rdzeni 3.1 Ghz.
LadyInBlue, proszę czyń honory z zaszczyć mnie zamknięciem wątku Zacieszacz

RE: TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów - thermalfake - 11.08.2012 21:58

Ale ogólnie nazewnictwo "zintegrowane" to nie tylko te zintegrowane z procesorem ale i także te które znajdują się w chipsecie a dokładniej mówiąc mostku. BTW intelowski intel hd 4000 to wcale nie taka słaba karta czy układy w ostatnich procesorach AMD (gta 4 spokojnie pójdzie). Niektórzy na forum nawet grafik z taką wydajnością nie posiadają.

TES V Skyrim - Czy nie będzie problemów (rozwiązany) - LadyInBlue - 11.08.2012 22:00

Wątek rozwiązany.