Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Galeria fotografi systemu Windows 7 problem (dllhost.exe zużywa dużo zasobów) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Galeria fotografi systemu Windows 7 problem (dllhost.exe zużywa dużo zasobów) (/galeria-fotografi-systemu-windows-7-problem-dllhost-exe-zuzywa-duzo-zasobow-2549-t)

Galeria fotografi systemu Windows 7 problem (dllhost.exe zużywa dużo zasobów) - leff - 19.11.2009 20:45

Witam, podczas próby przeglądania zdjęć laptop zawiesza się spowodowane jest to procesem: dllhost.exe (COM Surrogate).
Podczas próby przesunięcia za pomocą strzałki na zdjęcie następne trzeba czekać około 10sekund by ono się ukazało.

Sprzęt:

PCU: AMD Turion 64 X2 TL-60 (2GHz)
GPU: GeForce 8600M GS
RAM: 3GB
HDD: 250 GB

RE: Galeria fotografi systemu Windows 7 problem (dllhost.exe zużywa dużo zasobów) - kunca - 20.04.2010 20:34

Witam mam to samo znalazł ktoś co może być tego przyczyna?
sprzęt core i5, 4gb ramu, win7, hd4350

(19.11.2009 20:45)leff napisał(a):  Witam, podczas próby przeglądania zdjęć laptop zawiesza się spowodowane jest to procesem: dllhost.exe (COM Surrogate).
Podczas próby przesunięcia za pomocą strzałki na zdjęcie następne trzeba czekać około 10sekund by ono się ukazało.

Sprzęt:

PCU: AMD Turion 64 X2 TL-60 (2GHz)
GPU: GeForce 8600M GS
RAM: 3GB
HDD: 250 GB

RE: Galeria fotografi systemu Windows 7 problem (dllhost.exe zużywa dużo zasobów) - rybak17 - 21.04.2010 06:30

Mi też przeglądarka wolno wczytywała zdjęcia jednak mam Intel Atom 1.6, ale do przeglądania fotek to jest rakieta Zacieszacz
A tu core i5, 4gb i to samo xD

Osobiście odpuściłem sobie tą przeglądarkę i zainstalowałem program Picassa 3 i kilka dodatków do niego jak choćby uploader ImageShack Cwaniak

RE: Galeria fotografi systemu Windows 7 problem (dllhost.exe zużywa dużo zasobów) - trixo - 21.04.2010 21:57

Osobiście polecam ACDSee Photo manager. Mam go od początku jak mam Windows 7 i nie narzekam. Zacieszacz

Co do imageshack-a, jest tez dobry toolbar do FF.