Internet mi się odłącza - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Internet mi się odłącza (/internet-mi-sie-odlacza-25454-t) |
Internet mi się odłącza - Walker98 - 02.08.2012 16:01 Witam.Mam pewien problem, otóż od pewnego czasu mój internet nie chodzi poprawnie. Co jakiś czast się po prostu odłącz i po chwili z powrotem podłącza. Jest to bardzo irytujące. Mój internet jest z Orange i działa na routerze. Ważnym faktem (według mnie) może być to że nie dawno formatowałem system RE: Internet mi sie odłancza | Problem - thermalfake - 02.08.2012 16:54 Wróżkami nie jesteśmy: - jaki model routera Od Orange, - połączenie WLAN czy LAN, - jaki sprzęt: laptop - dokładny model, komputer PC - konfiguracja, - jaki system operacyjny, - jakie oprogramowanie antywirusowe/firewall RE: Internet mi się odłącza - Walker98 - 02.08.2012 18:16 Model routera: pentagram cerberus p 6351 Połączenie : WLAN Sprzęt: komputer Pc procesor:DualCore AMD Athlon II X2 260, 3215 MHz (16 x 201) ram:4,00 GB (dostępne 2,75 GB ) płyta główna: nie pisze mi nazwy CPUID AMD Athlon II X2 260 Processor Windows 7 32-bit Antywirus: ESET NOD32 RE: Internet mi się odłącza - thermalfake - 02.08.2012 18:46 Teraz tak: - wkleić mi tu wyniki poleceń (ctrl+v na forum do znaczników code) ipconfig/all || clip netsh wlan show all || clip - zrobić zrzut z programu Inssider - podać czym się łączysz po wifi - usb dongle czy karta pci i jaki model - czy oprócz tego masz zainstalowany dodatkowy soft do zarządzania połączeniami sieciowymi lub aplikacje korzystające z dostępu do internetu RE: Internet mi się odłącza - Walker98 - 03.08.2012 15:57 Przepraszam bardzo ale źle podałem jedną informację ja mam połączenie LAN. RE: Internet mi się odłącza - thermalfake - 03.08.2012 16:14 Wobec tego dalej czekam na: - wkleić mi tu wyniki poleceń (ctrl+v na forum do znaczników code) ipconfig/all || clip - czy oprócz tego masz zainstalowany dodatkowy soft do zarządzania połączeniami sieciowymi lub aplikacje korzystające z dostępu do internetu (jak nie to program belarc advisor mi wszystko powie) - zrzuty zaawansowanych ustawień z karty sieciowej (manager urządzeń, ppm na właściwości karty, zakładka zaawansowane) - dołączyć logi z routera tzw system log - we własnym zakresie o ile znasz konfigurację ( a jak nie to jest opcja backupu) możesz router zresetować i wprowadzić na nowo. Ogólnie może być to podejrzenie kiepskich parametrów linii lub ustawionego zbyt dużego synchro w stosunku do płynnej wydolności, uszkodzenie routera, problem z systemem, jego ustawieniami sieciowymi bądź oprogramowaniem. |