![]() |
Rozwiązany Konto ASP.NET z prawami administratora - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Konto ASP.NET z prawami administratora (/konto-asp-net-z-prawami-administratora-25396-t) |
Konto ASP.NET z prawami administratora - hugerth - 31.07.2012 11:09 Dostałem w swoje ręce laptopa z włączonym kontem ASP.NET z prawami admina, do którego nieznane jest hasło. Konto właścicielki (bez hasła) ma standardowe uprawnienia niestety. Fakt jest taki, że laptop jest praktycznie nieużyteczny. Próbowane: -control userpasswords2 > odmowa dostępu -Linux Minut Live CD > mam dostęp do pliku SAM -OPH Crack > dostałem się do hasha ale nie może znaleźć tego hasła w tablicach -konsola nie działa, wszędzie brak uprawnień -nie zainstaluję niczego do łamania haseł na WIN bo od razu ASP.NET prosi o hasło Próbowałem zmieniać uprawnienia i typ konta przez "chntpw" na mint'cie, ale zmodyfikowany plik SAM robi cuda na win7, konto właścicielki zmienia się na gościa, ASP.NET niby już nie ma hasła i admina, ale z kolei ukryte konto Administrator prosi o hasło. I tu jest też śmiesznie, bo nie ma pola do wpisania hasła a przycisk "TAK" jest nieaktywny. Wróciłem więc do standardowego pliku SAM i SAM.LOG Co mam: -plik SAM z hasłami -hash hasła ASP.NET -kilka linuxów ;D Propozycje? (TEMAT NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z HACKINGIEM. Właścicielka poprosiła mnie o wywalenie tego konta i zmianę jej na Administratora). RE: Konto ASP.NET z prawami administratora - hugerth - 31.07.2012 14:23 Ah przepraszam za zamieszanie. Próbowałem jeszcze Emacsem przez Sendmail ( ![]() Polecam na przyszłość. |