Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z jedną stroną - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Problem z jedną stroną (/problem-z-jedna-strona-25246-t)

Problem z jedną stroną - barttek23 - 25.07.2012 03:34

Witam! Od kilku godzin nie mogę wejść na stronę turbobit.net. Strona cały czas działa i u każdego innego ładuje się normalnie. Niestety u mnie pomaga tylko restart routera czyli zmiana IP. Próbowałem wchodzić z innej przeglądarki ale to również nie poskutkowało.

Po wpisaniu w cdm ping turbobit.net jest odpowiedź z ich serwerów

[Obrazek: 27975689088105274452.png]

RE: Problem z jedną stroną - thermalfake - 25.07.2012 10:51

Na początek:
- spróbuj wpisać inny url np turbobit.ru;
- wyłącz testowo firewalle, programy antywirusowe;
- wyczyść pamięć cache dns'a w wierszu poleceń -> ipconfig /flushdns;
- na jednej z przeglądarek której najmniej używasz wyczyść pliki cookie/cache, posłuż się ccleanerem.

RE: Problem z jedną stroną - ufoludekcrezy - 13.09.2012 18:11

(25.07.2012 10:51)thermalfake napisał(a):  Na początek:
- spróbuj wpisać inny url np turbobit.ru;
- wyłącz testowo firewalle, programy antywirusowe;
- wyczyść pamięć cache dns'a w wierszu poleceń -> ipconfig /flushdns;
- na jednej z przeglądarek której najmniej używasz wyczyść pliki cookie/cache, posłuż się ccleanerem.

He to nie zadziała ja też mam ten sam problem co kolega po ip też nic nie wbija coś nam operator odmawia posłuszeństwa albo blokuje dostęp do tej strony. Mam neta z dawnej tp a teraz orange i kolega mający tego samego neta w orange też mu nie działa ta strona to nie zbieg okoliczności pewnie coś z dns przez web proxy strona sie wczytuje pisałem już do administracji turbobit ciekawe co mi odpiszą a swoją drogą może ktoś zna inne rozwiązanie ?

RE: Problem z jedną stroną - ufoludekcrezy - 13.09.2012 18:47

Panowie przed chwileczką dzwoniłem do tp (orange) 801 505 505 i pan technik powiedział że problem był już zgłaszany nie tylko przez zemnie i starają się go rozwiązać ponoć trza czekać. Nie wie do końca czy to nie była taka gadka na odczepne Smutny Ale cała sieć Orange ma .... ten problem z tego co mi powiedział technik.