Ubywa pamięci na dysku C w miarę korzystania z internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Ubywa pamięci na dysku C w miarę korzystania z internetu (/ubywa-pamieci-na-dysku-c-w-miare-korzystania-z-internetu-25128-t) |
Ubywa pamięci na dysku C w miarę korzystania z internetu - Antek00 - 20.07.2012 17:05 Witam.Pojawił się taki problem,że cały czas ubywa mi pamięci z dysku C.Na poczatku nie widziałem czym może byc to spowodowane(przypuszczałem, że może aktualizcję itp. - laptopa mam dopiero 4 dni ). Ale doszedłem do tego, że jest to spowodowane przez korzystanie z internetu.Nie wiem czemu ale wyglada to tak jakby komputer pobierał te wszystkie informacje podczas korzystania.5GB aktualizcji raczej nie miałem a pamieci ubywało po oglądnięciu kilku filmów czy korzystania z internetu.Sprawdzałem ccleanup to miało mi tylko 0.5gb przywrócić i zresztą mi zależy na zwalczeniu problemu nie jego skutków więc bardzo prosze o pomoc. RE: Problem z pamięcią - Portator - 21.07.2012 07:21 Witaj. Z pewnością chodzi o zmniejszanie się miejsca na dysku a nie pamięć. W ciagu czterech dni użytkowania ma prawo zainstalować się sporo aktualizacji oraz utworzyć kopia zapasowa, przez co pojemność dysku zmniejszy się. Napisz nieco więcej: jaki sprzęt i jaka specyfikacja. Jeżeli filmy najpierw pobierasz na dysk to też ubędzie miejsca. RE: Problem z pamięcią - thermalfake - 21.07.2012 10:58 Proponuję użyć narzędzi do analizowania obszaru dyskowego np WinDirStat. Trzeba posprawdzać lokalizacje (monitorować ich stan objętości) C:\MSOCache\All Users C:\Program Files (x86)\InstallShield Installation Information C:\Windows\Prefetch C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp C:\Windows\SoftwareDistribution\Download C:\System Volume Information C:\Windows\WinSxS |