![]() |
Rozwiązany Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame (/problem-z-wyswietlaniem-i-dzialaniem-stron-ogame-pl-i-forum-ogame-25097-t) |
Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 19.07.2012 17:11 Witam, tym razem u mnie wszystko w porządku a piszę w imieniu kolegi który przeszedł na Windows 7 i cały czas mu się coś nie podoba. ![]() Tym razem jednak naprawdę coś się dzieje. Gdy próbuje dodać posta na forum OGame (board.ogame.pl) nie da się - przeglądarka zawiesza się, laguje, itd. W grze z kolei podczas próby wysłania prywatnej wiadomości Firefox informuje że połączenie zostało zresetowane. Kilka mu się uda wymienić, a gdy jest to któraś już z kolei to właśnie tak się dzieje. Wszystkie inne strony działają w porządku. Jakieś pomysły? RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - slawektor - 19.07.2012 17:43 Wyczyść cache i ciasteczka. Zobacz wyłączenie na chwilę antywira, lub jakiś adblock lub inny dodatek nie blokuje. Nie zaszkodzi: Najnowsza wersja Javy: http://www.dobreprogramy.pl/Java-SE,Program,Windows,13186.html Adobe Shockwave Player: http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Shockwave-Player,Program,Windows,13041.html Instalacja Flash Player 11.2.202.235: http://www.filehippo.com/pl/download_flashplayer_firefox/12261 Na nim Lisek chodzi bez problemu, na nowszym trzeba wyłączyć Protected Mod żeby działał poprawnie. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - slawektor - 21.07.2012 11:49 Wyłączcie Protected Mode Cytat: Żeby Firefox jakoś współpracował z nową wersją Flash Player'a i się nie "przewracał" trzeba dodać komendę ProtectedMode=0 w ostatniej linii pliku konfiguracyjnego mms.cfg. W systemach 64 bit'owych plik znajduje się w katalogu C:/Windows/SysWOW64/Macromed/Flash/, a w 32 bit'owych C:/Windows/System32/Macromed/Flash/.Zrób nowy profil. W menu start Wybierz uruchom i wpisz firefox.exe -profilemanager RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 21.07.2012 12:48 Nie działa ta cholerna komenda... nie mogę uruchomić tego menadżera profili w ogóle. :/ RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - slawektor - 21.07.2012 13:01 Działa, tylko podczas wpisywania z liska nie można akurat w tym czasie korzystać: ![]() RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 21.07.2012 13:17 Ach, faktycznie, miał otwartego Lisa. Dobra, zrobił nowy profil, poinstaluje wtyczki i będzie testował. Dam znać. ---- No niestety, założenie nowego profilu i konfiguracja od zera nie naprawiła problemów. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - Illidan - 22.07.2012 00:25 A ja poproszę o Logi z "OTL", i o skan " Malwaresbytes Anti-Malware".Pobierz "OTL" i zrób logi zgodnie z tym co pisze tutaj: http://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/page__p__324#entry324 A logi proszę podać do wglądu na forum. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - Illidan - 23.07.2012 01:53 W "OTL" w opcji" Własne opcje skanowania/skrypt" wklej poniższą zawartość: Kod: : OTL RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 24.07.2012 11:16 Witam, wykonałem skrypt, jednak nie naprawiło to problemu. Log wynikowy wygląda tak: ![]() RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - Illidan - 25.07.2012 02:45 Uruchom raz jeszcze ""OTL" i wklej: Kod: : processes Nie wykonało się wszystko ,gdyż z mojej winy podana była bledną komenda.Zjadło mi literkę "p".Przepraszam.A co ze skanem "MBAM"?Mam jeszcze pytanie czy dzieje się tak dalej gdy próbuje kolega używać innej przeglądarki poza Liskiem? RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 25.07.2012 13:18 Tak, problem występuje też na Google Chrome. MBAM natomiast nie wykazał żadnych zagrożeń. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 25.07.2012 22:55 Lipa, dalej to samo. Powoli się zastanawiam czy to nie z winy administracji tamtego forum i gry, ale innym (np. mi) wszystko chodzi w porządku.. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - LadyInBlue - 26.07.2012 12:05 A może to wina jego dostawcy neta? Może on blokuje te strony? RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 26.07.2012 12:57 Niemożliwe, gramy w to razem od 2 lat, a dostawcy nie zmieniał. Natomiast zmienił niedawno system na 7, więc to musi mieć jakiś związek z systemem. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - Illidan - 26.07.2012 23:06 W systemie już raczej czysto,chyba że czegoś nie zauważyłem w logach.Wiesz to dziwna sprawa że wszystko inne działa a tylko tutaj nie.Ja mam jeszcze taki pomysł,odpalcie system w "Trybie awaryjnym z obsługa sieci" i zobaczcie jak wtedy będzie owa strona działać. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - thermalfake - 28.07.2012 10:05 Na koniec jeszcze to (o ile ma dynamiczny przydział IP): ipconfig /release ipconfig /renew ipconfig /flushdns netsh winsock reset catalog netsh int ip reset reset.log W zasadzie te dwie ostatnie komendy są najważniejsze. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 30.07.2012 17:14 Niestety nie pomogło ![]() RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - Illidan - 31.07.2012 01:44 Spróbujcie jeszcze na innej przeglądarce,Opera,Safari. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 31.07.2012 10:42 Na Chrome jest to samo, więc uznałem że testowanie na innych już nie ma sensu. RE: Problem z wyświetlaniem i działaniem stron OGame.pl i forum OGame - peciaq - 10.08.2012 17:54 Kolega zrobił formata i problem zniknął. Jak widać stare metody zawsze dobre. Wątek rozwiązany. |