Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z włączaniem Windowsa - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z włączaniem Windowsa (/problem-z-wlaczaniem-windowsa-25032-t)

Problem z włączaniem Windowsa - MarkosPl - 17.07.2012 12:08

Witam
Przy włączaniu komputera mam do wyboru Start Windows Normally i Launch Startup Repair.
Po wybraniu Start Windows Normally przechodzi do ładowania systemu i nic dalej się nie dzieje. Po wybraniu Launch Startup Repair jest ładowanie Windows is loading files... po czym znowu Win się ładuje i nic dalej. Nie wiem jak to inaczej opisać :-/ Proszę o pomoc, z góry dzięki Uśmiechnięty Ps. Piszę w pośpiechu

RE: Problem z włączaniem Windowsa - slawektor - 17.07.2012 12:31

Jakieś problemy ostatnio były z Windowsem? Ze sprzętem?
Próbowałeś uruchomić awaryjnie? ( naciśnij i przytrzymaj klawisz F8 podczas ponownego uruchamiania komputera)
http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-Vista/Advanced-startup-options-including-safe-mode
Wybrać w tym trybie opcję Ostatnia znana dobra konfiguracja.
Lub wybrać tryb awaryjny z wierszem polecenia i wpisać: sfc /scannow

RE: Problem z włączaniem Windowsa - MarkosPl - 17.07.2012 12:37

Problem był z kartą graficzną, ale został naprawiony (I nie wydaje mi się że mogłoby być to spowodowane czymś z grafą :-) ). Sorki mój błąd. Zrobiłem tak jak pisałeś i w trybie awaryjnym ładowanie zatrzymało się na DRIVERS/CLASSPNP.sys po czym dalej się nie ładuje.

RE: Problem z włączaniem Windowsa - peciaq - 17.07.2012 13:39

Może spróbuj użyć przywracania systemu? Znajdź punkt przywracania z jakiegoś dnia przed tym jak zaczęły występować awarie i jazda.

RE: Problem z włączaniem Windowsa - MarkosPl - 17.07.2012 16:11

Tak, przywrócenie systemu pomogło Cwaniak Dzięki za pomoc slawektor i peciaq.

RE: Problem z włączaniem Windowsa - Portator - 17.07.2012 16:30

(17.07.2012 12:37)MarkosPl napisał(a):  Zrobiłem tak jak pisałeś i w trybie awaryjnym ładowanie zatrzymało się na DRIVERS/CLASSPNP.sys po czym dalej się nie ładuje.

Ciekawi mnie jak wykonał przywracanie, skoro system nie uruchamiał się ani normalnie, ani awaryjnie.

RE: Problem z włączaniem Windowsa - peciaq - 17.07.2012 17:48

Chyba z płyty z systemem można uruchomić przywracanie. Czy się mylę?

RE: Problem z włączaniem Windowsa - thermalfake - 17.07.2012 19:36

Z graficznego WinRE, f8 i napraw komputer a potem druga opcja Przywracanie systemu.