![]() |
System gubi łączność z siecią - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: System gubi łączność z siecią (/system-gubi-lacznosc-z-siecia-25017-t) |
System gubi łączność z siecią - vanbester - 16.07.2012 19:13 Cześć odkąd kupiłem laptopa oraz router mam taki problem że internet rozłącza sie na ok.2-10sekund i znowu się włącza. To jest bardzo denerwujące zwłaszcza w grze w League of Legends. Mój sprzęt SAMSUNG NP300V5A NP300V5A-A04PL Dostawca internetu: TK TELEKOM Router TP LINK TD-W8910G Win7 i antywirus Norton Internet Security RE: System gubi łączność z siecią - dhapollo - 19.07.2012 22:23 Witam. U mnie pomogło: 1. zmiana kanału 2. inne ustawienie anteny. RE: System gubi łączność z siecią - thermalfake - 19.07.2012 22:58 Łączysz kię kablem czy wifi ? Możesz testowo wpiąć się do innego routera i sprawdzić stabilność komunikacji ? RE: System gubi łączność z siecią - vanbester - 20.07.2012 12:37 łącze się przez wifi. Sprawdze jeszcze na innym routerze Tutaj macie jeszcze screena. Proszę o podpowiedź który jest najlepszy kanał (przed chwilą zmieniłem kanał na 7 a wczesniej był 6) http://img707.imageshack.us/img707/1553/kanaly.png RE: System gubi łączność z siecią - thermalfake - 20.07.2012 14:47 W tym wypadku kanały 4-7 są wolne i nie powinny powodować zakłóceń (nie ma na nich innych sieci). Dawaj większe obrazki bo nie wiele widać. Zasłaniać nie musisz bo nikt CI tego internetu nie ukradnie ![]() RE: System gubi łączność z siecią - vanbester - 20.07.2012 15:03 to juz nie wiem co moze powodować to rozłącznanie. Może karta sieciowa ?chociaż laptop był kupowany 3 tygodnie temu.W połączeniach sieciowych jest 5 tych "monitorków": 1.Połączenie lokalne-kabel sieciowy jest odłączony-Realtek PCIe GBE Family Controller-swieci się na niebiesko 2.Połączenie sieci bezprzewodowej-TP-LINK MAREK-Intel Centrino Wireless-N 130r-swieci się na niebiesko 3..Połączenie sieci bezprzewodowe2- brak połączenia- Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapterr-swieci się na niebiesko 4Połączenie sieciowe bluetooth-brak połączenia- Bluetooth Devicer-swieci się na niebiesko 5.Połączenie szerokopasmowe-Rozłączono-WAN Miniport Może to was coś naprowadzi chociaż wątpie ;/ RE: System gubi łączność z siecią - thermalfake - 20.07.2012 19:07 Zrób jeszcze jedną rzecz. Skoro masz samsunga to wyłącz wszelkie aplikacje zarządzające planami zasilania, energią tak dla testów. Na pewno masz tam Fast Start. RE: System gubi łączność z siecią - vanbester - 20.07.2012 20:08 Fast Start akurat nie mam ale jest EcoMode. To moja ostatnia deska ratunku jak nie działa spróbuje pożyczyć od kogoś router aby sprawdzić czy to nie jest wina latopa. Dzięki thermalfake za starania ![]() |