Instalacja Win 7 z pendrive'a, brak wyboru sieci - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Instalacja Win 7 z pendrive'a, brak wyboru sieci (/instalacja-win-7-z-pendrive-a-brak-wyboru-sieci-24997-t) |
Instalacja Win 7 z pendrive'a, brak wyboru sieci - boba15 - 16.07.2012 09:59 Witam udało mi się zrobić botowanie z pendrive wszystko fajnie szybko się zainstalował ale zadziwiło mnie to gdy zainstalował się to potrzebny jest 1 restart a później idą wybór sieci i wgl ja tego nie miałem ?a gdy się restartował komputer to sam kolejny raz zaczynał instalować system od początku, a wiec zrestartowałem jeszcze raz komputer i wyjąłem pena i co dziwnie system kończył normalnie instalacie tylko własnie nie ma tych opcji co na płycie dvd (wybór sieci) nie wiem czemu tak jest ?Może ktoś z was by wiedział? RE: Instalacja systemu Windows 7 pytanie - thermalfake - 16.07.2012 11:24 (16.07.2012 09:59)boba15 napisał(a): a gdy się restartował komputer to sam kolejny raz zaczynał instalować system od początku Zapisanym pierwszym urządzeniem aktywnym w biosie do rozruchu był pendrive, więc za każdym razem z niego następowałby ponowny rozruch, nie z dysku. Po wypięciu pena, bios już nie widzi żadnych zewnętrznych urządzeń więc przeprowadza rozruch z kolejnego ustawionego urządzenia według hierarchii. Cytat:co dziwnie system kończył normalnie instalacie tylko własnie nie ma tych opcji co na płycie dvd (wybór sieci) nie wiem czemu tak jest ?Może ktoś z was by wiedział? Proste, nie wykrył karty sieciowej bezprzewodowej, więc jak mógł wybrać jakąkolwiek sieć ? Nie wiem czego tam jeszcze mogło Ci brakować. Skąd mamy wiedzieć jakie iso i gdzie pobrałeś ? Może było modyfikowane lub zostało dostosowane do trybu nienadzorowanego. Etapy poinstalacyjne (z grubsza według kolejności) - ustawienie nazwy użytkownika i komputera - ustawienie hasła - wprowadzenie klucza - ustawienie opcji aktualizacji - ustawienie godziny/daty - ustawienie lokalizacji sieci - ustawienie grupy domowej |